New York bagel
New York bagel je jedno z najobľúbenejších pečív, ktoré musíte ochutnať. Bagel je mäkký a zároveň na povrchu chrumkavý a znesie akúkoľvek nátierku, ktorá vám chutí. Nebudete sa ho vedieť nabažiť, taký je vynikajúci.
Ingrediencie
1 PLmed
7 gsušené droždie
350 ghladká múka
50 gchlebová špaldová múka
soľ
Na varenie bagelov
3 PLcukor
1 ksbielok na potretie
mak na posypanie
sezamové semienka na posypanie
Na naplnenie
smotanový krémový syr na potretie
plátkový údený losos
paradajky
rukola
Postup
Med a kvasnice rozpustíme v 300 ml teplej vody. V mise zmiešame obe múky so soľou, pridáme pripravené kvasnice a vypracujeme cesto. Môže sa zdať trochu riedke, kysnutí však zmení konzistenciu. Cesto necháme zakryté v teple kysnúť asi hodinu a pol.
Vykysnuté cesto rozdelíme na približne 12 kúskov, ktoré vytvarujeme na bochníky a koncom varešky do nich urobíme dieru.
V hrnci privedieme k varu 2 litre vody s cukrom. Do vriacej vody dáme vždy niekoľko bagelov, podľa veľkosti hrnca. Nesmú sa však prilepiť ku dnu. Varíme 1 minútu, otočíme a varíme ďalšiu minútu. Uvarené bagely necháme odkvapkať na utierke. Potom ich premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom a posypeme makom a sezamom. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút do zlatista.
Vychladnuté rozkrojíme a potrieme syrom, naplníme plátkami lososa, paradajok a rukolou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre