New York bagel

New York bagel

New York bagel je jedno z najobľúbenejších pečív, ktoré musíte ochutnať. Bagel je mäkký a zároveň na povrchu chrumkavý a znesie akúkoľvek nátierku, ktorá vám chutí. Nebudete sa ho vedieť nabažiť, taký je vynikajúci.

Ingrediencie

  • 1 PLmed

  • 7 gsušené droždie

  • 350 ghladká múka

  • 50 gchlebová špaldová múka

  • soľ

Na varenie bagelov

  • 3 PLcukor

  • 1 ksbielok na potretie

  • mak na posypanie

  • sezamové semienka na posypanie

Na naplnenie

  • smotanový krémový syr na potretie

  • plátkový údený losos

  • paradajky

  • rukola

Postup

  1. Med a kvasnice rozpustíme v 300 ml teplej vody. V mise zmiešame obe múky so soľou, pridáme pripravené kvasnice a vypracujeme cesto. Môže sa zdať trochu riedke, kysnutí však zmení konzistenciu. Cesto necháme zakryté v teple kysnúť asi hodinu a pol.

  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na približne 12 kúskov, ktoré vytvarujeme na bochníky a koncom varešky do nich urobíme dieru.

  3. V hrnci privedieme k varu 2 litre vody s cukrom. Do vriacej vody dáme vždy niekoľko bagelov, podľa veľkosti hrnca. Nesmú sa však prilepiť ku dnu. Varíme 1 minútu, otočíme a varíme ďalšiu minútu. Uvarené bagely necháme odkvapkať na utierke. Potom ich premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom a posypeme makom a sezamom. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút do zlatista.

  4. Vychladnuté rozkrojíme a potrieme syrom, naplníme plátkami lososa, paradajok a rukolou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Večera
Tip redakcie
USA
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.