Nugátový veniec s orieškami

Nugátový veniec s orieškami

Stačí, že nugátový veniec raz ochutnáte a iná príchuť už nebude mať miesto vo vašom srdci. Všetko však bude záležať aj od výberu nugátovej nátierky. Ak si zvolíte skutočnú kvalitu, pozrite sa na zloženie, ktoré by malo obsahovať vysoký podiel orieškov a malo by byť bez zbytočne pridaných umelých sladidiel alebo tukov. V tom prípade si čerstvý a mäkký veniec pripravíte s oveľa intenzívnejšou chuťou.

Na cesto

  • 150 mlvlažné mlieko

  • 15 gdroždie

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 300 ghladká múka

  • 1 štipkasoľ

  • 30 gmaslo

  • 1 ksžĺtok

Na náplň

  • 200 gnugátová nátierka

  • 50 gnasekané vlašské orechy

Postup

  1. Mlieko nalejeme do misky, rozdrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a rozmiešame. Ľahko zasypeme múkou a necháme vzísť kvások.

  2. Medzitým do inej misy preosejeme múku so soľou a pridáme zmäknuté maslo, žĺtok a zvyšný cukor. Prilejeme kvások a vypracujeme pružné cesto, ktoré sa nelepí. Posypeme múkou, zakryjeme a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

  3. Cesto po vykysnutí znovu prehnetieme a vyvaľkáme na tenký plát. Potrieme nugátovou nátierkou po celej ploche, posypeme orechmi a tesne zrolujeme. Ostrým nožom pozdĺžne rozrežeme na polovicu a obe časti spletieme.

  4. Z pletenca vytvoríme veniec, konce spojíme a prenesieme na plech. Veniec necháme na plechu dokysnúť a potom pečieme pri 180 °C asi 30 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Chuťovky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.