Odpaľované labute so šľahačkou Chantilly

Odpaľované labute so šľahačkou Chantilly

Nebojte sa odpaľovaného cesta. S naším postupom budú odpaľované labute so šľahačkou Chantilly dokonalou ozdobou stola. Postupujte krok za krokom a táto cukrárska lahôdka na seba pritiahne všetky pohľady. A viete, čo je to Chantilly šľahačka? Je to vlastne sladká šľahačka, pochádza z Francúzska a jej príchuť býva vanilka, mandľa alebo brandy. Je o niečo sladšia, ako tradičná šľahačka a mala by mať vyšší obsah tuku, aby poriadne držala.

Na odpaľované cesto

  • 90 mlolej

  • 1 štipkasoľ

  • 160 ghladká múka

  • 4 ksvajcia

  • 1 ksvajce na potretie

Na šľahačkový krém

  • 500 ml40 % smotana na šľahanie

  • 400 gmascarpone

  • 1 ČLvanilková pasta

  • 50 gpráškový cukor + na posypanie

Postup

  1. V hrnci zmiešame 200 ml vody s olejom a soľou. Privedieme k varu a za stáleho miešania pridáme múku. Miešame asi 4 minúty, aby sa cesto začalo odpaľovať. Odstavíme z platne a necháme ho vychladnúť. Postupne do neho zapracujeme vajcia.

  2. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie tela labutí a hlavičky nastriekame zvlášť na iný plech. Pred pečením potrieme prešľahaným vajcom.

  3. Korpusy pečieme pri 200 °C asi 25 minút, neotvárame rúru. Hlavičky pečieme zvlášť pri 200 °C asi 10 minút.

  4. Vychladnutú smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, vanilkou a cukrom dotuha.

  5. Korpusy rozkrojíme zúbkovaným nožom, naplníme krémom a do krému zapichneme hlavičky. Povrch môžeme pocukriť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.