Odpaľované labute so šľahačkou Chantilly
Nebojte sa odpaľovaného cesta. S naším postupom budú odpaľované labute so šľahačkou Chantilly dokonalou ozdobou stola. Postupujte krok za krokom a táto cukrárska lahôdka na seba pritiahne všetky pohľady. A viete, čo je to Chantilly šľahačka? Je to vlastne sladká šľahačka, pochádza z Francúzska a jej príchuť býva vanilka, mandľa alebo brandy. Je o niečo sladšia, ako tradičná šľahačka a mala by mať vyšší obsah tuku, aby poriadne držala.
Na odpaľované cesto
90 mlolej
1 štipkasoľ
160 ghladká múka
4 ksvajcia
1 ksvajce na potretie
Na šľahačkový krém
500 ml40 % smotana na šľahanie
400 gmascarpone
1 ČLvanilková pasta
50 gpráškový cukor + na posypanie
Postup
V hrnci zmiešame 200 ml vody s olejom a soľou. Privedieme k varu a za stáleho miešania pridáme múku. Miešame asi 4 minúty, aby sa cesto začalo odpaľovať. Odstavíme z platne a necháme ho vychladnúť. Postupne do neho zapracujeme vajcia.
Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie tela labutí a hlavičky nastriekame zvlášť na iný plech. Pred pečením potrieme prešľahaným vajcom.
Korpusy pečieme pri 200 °C asi 25 minút, neotvárame rúru. Hlavičky pečieme zvlášť pri 200 °C asi 10 minút.
Vychladnutú smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, vanilkou a cukrom dotuha.
Korpusy rozkrojíme zúbkovaným nožom, naplníme krémom a do krému zapichneme hlavičky. Povrch môžeme pocukriť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre