Máte radi nátierky? V tom prípade musíte vyskúšať ako chutí oškvarková nátierka s vlašskými orechmi. Poctivá príprava a domáce suroviny z nej robia tradičnú pochúťku, ktorej odolá málokto. Pripravte si ju a budete vedieť posúdiť, či sme sa v popise nemýlili.
1000 gbravčová chrbtová slanina
1 kscibuľa
3 strúčikycesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
50 gvlašské orechy
100 gsterilizované uhorky
2 PLplnotučná horčica
1 zväzokčerstvá pažítka
Chrbtovú slaninu bez kože nakrájame na väčšie kocky, pridáme 100 ml vody a pozvoľna na miernom ohni za občasného miešania škvaríme.
Cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak treme s trochou soli a zmiešame všetko spolu. Odoberieme trochu masti zo škvarenia a orestujeme na nej cibuľu. Zo zvyšku vyškvarenej masti odoberieme oškvarky do misky, osolíme ich a zlejeme do nádoby.
Potom oškvarky pomelieme, zmiešame s osmaženou cibuľou, ochutíme korením, soľou a prisypeme nasekané orechy, nakrájané uhorky, vmiešame horčicu, na jemno nasekanú pažítku a ešte 4 lyžice masti. Nátierku necháme aspoň 1 deň odležať a potom ju môžeme podávať s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.