Oškvarková nátierka s vlašskými orechmi

Oškvarková nátierka s vlašskými orechmi

Máte radi nátierky? V tom prípade musíte vyskúšať ako chutí oškvarková nátierka s vlašskými orechmi. Poctivá príprava a domáce suroviny z nej robia tradičnú pochúťku, ktorej odolá málokto. Pripravte si ju a budete vedieť posúdiť, či sme sa v popise nemýlili.

Ingrediencie

  • 1000 gbravčová chrbtová slanina

  • 1 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 50 gvlašské orechy

  • 100 gsterilizované uhorky

  • 2 PLplnotučná horčica

  • 1 zväzokčerstvá pažítka

Postup

  1. Chrbtovú slaninu bez kože nakrájame na väčšie kocky, pridáme 100 ml vody a pozvoľna na miernom ohni za občasného miešania škvaríme.

  2. Cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak treme s trochou soli a zmiešame všetko spolu. Odoberieme trochu masti zo škvarenia a orestujeme na nej cibuľu. Zo zvyšku vyškvarenej masti odoberieme oškvarky do misky, osolíme ich a zlejeme do nádoby.

  3. Potom oškvarky pomelieme, zmiešame s osmaženou cibuľou, ochutíme korením, soľou a prisypeme nasekané orechy, nakrájané uhorky, vmiešame horčicu, na jemno nasekanú pažítku a ešte 4 lyžice masti. Nátierku necháme aspoň 1 deň odležať a potom ju môžeme podávať s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Chuťovky
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.