Paella s chorizom

Paella s chorizom

Tradičné španielske jedlo je pomenované po širokej panvici, na ktorej sa pripravuje a podáva. Paella s chorizom môže byť chutným obedom alebo aj zaujímavým jedlom na večernú hostinu na záhrade. Jednoducho, pripravte si ju a podávajte, kedy len chcete.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 kscibuľa

  • 1 ksklobása chorizo

  • 200 gryža

  • 500 mlkurací vývar

  • 400 gparadajky v konzerve

  • 200 gzelená fazuľa

  • 100 gkukurica

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 1 hrsťčerstvý koriander

Postup

  1. Na rozpálenom oleji osmažíme na plátky nakrájaný cesnak, najemno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájané chorizo a spoločne opekáme asi 5 minút.

  2. Potom vsypeme ryžu, prilejeme vývar, vmiešame paradajky, fazuľky a kukurice. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pod pokrievkou varíme asi 15 minút, pokým ryža nezmäkne. Hotovú paellu môžeme podávať ozdobenú čerstvým koriandrom pre intenzívnejšiu chuť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Španielsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.