Paella s chorizom
Tradičné španielske jedlo je pomenované po širokej panvici, na ktorej sa pripravuje a podáva. Paella s chorizom môže byť chutným obedom alebo aj zaujímavým jedlom na večernú hostinu na záhrade. Jednoducho, pripravte si ju a podávajte, kedy len chcete.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku
1 kscibuľa
1 ksklobása chorizo
200 gryža
500 mlkurací vývar
400 gparadajky v konzerve
200 gzelená fazuľa
100 gkukurica
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
1 hrsťčerstvý koriander
Postup
Na rozpálenom oleji osmažíme na plátky nakrájaný cesnak, najemno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájané chorizo a spoločne opekáme asi 5 minút.
Potom vsypeme ryžu, prilejeme vývar, vmiešame paradajky, fazuľky a kukurice. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pod pokrievkou varíme asi 15 minút, pokým ryža nezmäkne. Hotovú paellu môžeme podávať ozdobenú čerstvým koriandrom pre intenzívnejšiu chuť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre