Palacinky s bylinkovou náplňou

Palacinky s bylinkovou náplňou

Milujete palacinky? Tak palacinky s bylinkovou náplňou musíte vyskúšať. Vnútri mäkké a na povrchu tak akurát chrumkavé sa perfektne hodia na obed alebo na večeru. Ak chcete, pridajte si na vrch ešte viac parmezánu, chuti to len prospeje.

Na cesto

  • 110 ghladká múka

  • 110 mlsvetlé pivo

  • 110 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

  • 50 groztopené maslo

  • soľ

  • olej na smaženie

Na náplň

  • 25 gmaslo

  • 1 kscibuľa

  • 1 kscesnak

  • 200 gšampiňóny

  • 250 gricotta

  • 2 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 3 PLna jemno nastrúhaný parmezán

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 1 hrsťnasekaný hladkolistý petržlen na servírovanie

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a metličkou vymiešame do hladka. Cesto necháme odpočívať približne 20 až 30 minút.

  2. Medzitým si pripravíme náplň. Na panvici na rozpustenom masle necháme zosklovatieť nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Akonáhle sa rozvoňajú, pridáme nakrájané šampiňóny a krátko ich orestujeme. Zmes necháme vychladnúť a potom ju premiešame s ricottou, vajcom a najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. Palacinkovú panvicu vymažeme olejom a postupne z cesta smažíme palacinky. Pripravené palacinky naplníme hubovou zmesou, zavinieme a dáme do zapekacej misy. Posypeme na jemno nastrúhaným parmezánom, zalejeme smotanou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.