Palacinky s bylinkovou náplňou
Milujete palacinky? Tak palacinky s bylinkovou náplňou musíte vyskúšať. Vnútri mäkké a na povrchu tak akurát chrumkavé sa perfektne hodia na obed alebo na večeru. Ak chcete, pridajte si na vrch ešte viac parmezánu, chuti to len prospeje.
Na cesto
110 ghladká múka
110 mlsvetlé pivo
110 mlmlieko
2 ksvajcia
50 groztopené maslo
soľ
olej na smaženie
Na náplň
25 gmaslo
1 kscibuľa
1 kscesnak
200 gšampiňóny
250 gricotta
2 ksvajcia
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
3 PLna jemno nastrúhaný parmezán
100 mlsmotana na varenie
1 hrsťnasekaný hladkolistý petržlen na servírovanie
Postup
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a metličkou vymiešame do hladka. Cesto necháme odpočívať približne 20 až 30 minút.
Medzitým si pripravíme náplň. Na panvici na rozpustenom masle necháme zosklovatieť nakrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Akonáhle sa rozvoňajú, pridáme nakrájané šampiňóny a krátko ich orestujeme. Zmes necháme vychladnúť a potom ju premiešame s ricottou, vajcom a najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Palacinkovú panvicu vymažeme olejom a postupne z cesta smažíme palacinky. Pripravené palacinky naplníme hubovou zmesou, zavinieme a dáme do zapekacej misy. Posypeme na jemno nastrúhaným parmezánom, zalejeme smotanou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre