Palacinky s tvarohom a ovocím
Deti palacinky zbožňujú. Ak už vekovo túto kategóriu nespĺňate ani náhodou, ale vaša láska k palacinkám pretrváva roky, pripravte si tieto jemné palacinky s tvarohom a ovocím. Sú krásne zlatisté, plné lahodného tvarohového krému a doplnené o porciu sviežeho ovocia. Zopár lístkov mäty alebo medovky na vrch a trochu práškového cukru z nich robia neodolateľný dezert.
Ingrediencie
200 mlbiely jogurt
200 mlmlieko
2 ksvajcia
4 PLhladká múka
soľ
2 PLmandľové plátky
rastlinný olej na smaženie
400 gtvaroh vo vaničke
1 PLmed
1 ČLmletá škorica
100 gčerstvé alebo mrazené červené ríbezle
150 gčučoriedky
práškový cukor
čerstvá mäta
Postup
V mise zmiešame jogurt, mlieko, vajcia, múku a soľ. Vytvoríme hladké cestíčko. Na suchej panvici orestujeme plátky mandlí.
Do rozohriatej panvice s olejom nalejeme cesto naberačkou, palacinky opekáme z oboch strán, preložíme na tanier a takto minieme postupne celé cesto na palacinky.
V druhej mise zmiešame tvaroh s medom, škoricou a vymiešame dohladka. Palacinky potrieme tvarohom a zarolujeme.
Palacinky potom rozdelíme na taniere, doplníme ovocím, opečenými mandľami, posypeme cukrom a ozdobíme mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre