Palacinky so straciatella šľahačkou
Nevieme ako vy, ale my nedáme na palacinky so straciatella šľahačkou dopustiť. Krásne vyzerajú, perfektne chutia a sú skvelou bodkou na záver za slávnostným chodom. Ak nemáte jahody, môžete pokojne použiť akékoľvek iné ovocie.
Na palacinky
250 ghladká múka
2 PLkakao
3 gkypriaci prášok do pečiva
150 gbiely jogurt
350 mlmlieko
2 ksvajcia
1 PLmaslo
olej na smaženie
Na krém
400 ml40 % smotana na šľahanie
4práškový cukor na posypanie
2 PLnasekaná horká čokoláda
čerstvé jahody
Postup
V mise zmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. V inej miske zmiešame jogurt, mlieko, vajcia a rozpustené maslo. Vzniknutú zmes premiešame s múčnou zmesou.
Na nepriľnavej panvici nahrejeme olej, naberačkou vždy nanesieme trochu cesta a rozotrieme na veľkosť približne 9 cm. Opečieme z oboch strán do zlatista. Pripravené palacinky necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame čokoládu. Pomocou cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou naplníme pripravené palacinky, ozdobíme nakrájanými jahodami a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre