Palacinky so straciatella šľahačkou

Palacinky so straciatella šľahačkou

Nevieme ako vy, ale my nedáme na palacinky so straciatella šľahačkou dopustiť. Krásne vyzerajú, perfektne chutia a sú skvelou bodkou na záver za slávnostným chodom. Ak nemáte jahody, môžete pokojne použiť akékoľvek iné ovocie.

Na palacinky

  • 250 ghladká múka

  • 2 PLkakao

  • 3 gkypriaci prášok do pečiva

  • 150 gbiely jogurt

  • 350 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

  • 1 PLmaslo

  • olej na smaženie

Na krém

  • 400 ml40 % smotana na šľahanie

  • 4práškový cukor na posypanie

  • 2 PLnasekaná horká čokoláda

  • čerstvé jahody

Postup

  1. V mise zmiešame preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. V inej miske zmiešame jogurt, mlieko, vajcia a rozpustené maslo. Vzniknutú zmes premiešame s múčnou zmesou.

  2. Na nepriľnavej panvici nahrejeme olej, naberačkou vždy nanesieme trochu cesta a rozotrieme na veľkosť približne 9 cm. Opečieme z oboch strán do zlatista. Pripravené palacinky necháme vychladnúť.

  3. Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame čokoládu. Pomocou cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou naplníme pripravené palacinky, ozdobíme nakrájanými jahodami a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.