Panna cotta s ovocnou omáčkou

Panna cotta s ovocnou omáčkou

Ochutnali ste už niekedy tradičnú panna cottu? Potom iste viete, že tento lahodný a nepečený dezert sa vynikajúco hodí k horúcemu letnému počasiu. Skvele obstojí aj ako hlavný dezert na oslave, pretože s ovocnou omáčkou a čerstvým ovocím vyzerá vynikajúco a ešte lepšie chutí. Základom panna cotty je smotana, ktorá dezertu dodáva plnú chuť. Možno na vás recept pôsobí tak, že na tento dezert by ste si netrúfli, ale nenechajte sa odradiť, je to celkom jednoduché.

Na panna cottu

  • 10 g(2 plátky) želatína

  • 150 mlplnotučné mlieko

  • 600 ml40 % smotana na šľahanie

  • 120 gpráškový cukor

  • 1 ks(dreň) vanilkový struk

Na ovocnú omáčku

  • 450 gzáhradné ovocie (maliny, ríbezle, jahody)

  • 100 gkrupicový cukor

  • 2 PLvanilkový pudingový prášok

Na dokončenie

  • záhradné ovocie na ozdobenie

Postup

  1. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme 10 minút napučať. Mlieko zahrejeme takmer k varu, ale nevaríme. V horúcom mlieku necháme rozpustiť napučanú želatínu, z ktorej vytlačíme vodu.

  2. Smotanu s cukrom a dreňou z vanilkového struku privedieme k varu a odstavíme. Prilejeme mlieko s rozpustenou želatínou. Zmes nalejeme do kovových formičiek na panna cottu a uložíme na 6 hodín do chladničky.

  3. Ovocie očistíme a zbavíme stoniek. Dáme ho do kastrólika, zmiešame s cukrom a podlejeme 100 ml vody. Privedieme k varu a vmiešame pudingový prášok rozmiešaný v 50 ml vody. Povaríme asi 1 minútu a odstavíme.

  4. Panna cottu vo formičkách namočíme na 10 sekúnd do horúcej vody a vyklopíme na tanieriky. Polejeme omáčkou a podávame ozdobené ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.