Panna cotta s ovocnou omáčkou
Ochutnali ste už niekedy tradičnú panna cottu? Potom iste viete, že tento lahodný a nepečený dezert sa vynikajúco hodí k horúcemu letnému počasiu. Skvele obstojí aj ako hlavný dezert na oslave, pretože s ovocnou omáčkou a čerstvým ovocím vyzerá vynikajúco a ešte lepšie chutí. Základom panna cotty je smotana, ktorá dezertu dodáva plnú chuť. Možno na vás recept pôsobí tak, že na tento dezert by ste si netrúfli, ale nenechajte sa odradiť, je to celkom jednoduché.
Na panna cottu
10 g(2 plátky) želatína
150 mlplnotučné mlieko
600 ml40 % smotana na šľahanie
120 gpráškový cukor
1 ks(dreň) vanilkový struk
Na ovocnú omáčku
450 gzáhradné ovocie (maliny, ríbezle, jahody)
100 gkrupicový cukor
2 PLvanilkový pudingový prášok
Na dokončenie
záhradné ovocie na ozdobenie
Postup
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme 10 minút napučať. Mlieko zahrejeme takmer k varu, ale nevaríme. V horúcom mlieku necháme rozpustiť napučanú želatínu, z ktorej vytlačíme vodu.
Smotanu s cukrom a dreňou z vanilkového struku privedieme k varu a odstavíme. Prilejeme mlieko s rozpustenou želatínou. Zmes nalejeme do kovových formičiek na panna cottu a uložíme na 6 hodín do chladničky.
Ovocie očistíme a zbavíme stoniek. Dáme ho do kastrólika, zmiešame s cukrom a podlejeme 100 ml vody. Privedieme k varu a vmiešame pudingový prášok rozmiešaný v 50 ml vody. Povaríme asi 1 minútu a odstavíme.
Panna cottu vo formičkách namočíme na 10 sekúnd do horúcej vody a vyklopíme na tanieriky. Polejeme omáčkou a podávame ozdobené ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre