Paradajková polievka s kyslou smotanou

shutterstock.com

Paradajková polievka s kyslou smotanou

To, že sú polievky zdravé a že parádne zahrejú, viete. Nechajte sa preto inšpirovať touto netradičnou, ktorú budete milovať.

Ingrediencie

  • 1 lvoda

  • 2 kgparadajka

  • 80 gslanina

  • 2 kscibuľa menšia

  • 2 strúčikcesnak

  • 1 kszemiaky

  • 4 PLparadajkový pretlak

  • 250 gkyslá smotana

  • 2 PLolivový olej

  • 1 PLsoľ

  • 1 štipkasušená bazalka

  • 1 štipkamletý aníz

  • 1 ČLmleté čierne korenie

  • 2 ksčerstvá bazalka lístky (na servírovanie)

Postup

  1. Slaninu a paradajky nakrájame na kocky.

  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.

  3. Zemiak nastrúhame na kašovitú zmes.

  4. Na olivovom oleji opečieme slaninu.

  5. Pridáme cibuľu a chvíľu opečieme.

  6. Primiešame pretlak a prelisovaný cesnak.

  7. Zakryjeme pokrievkou a chvíľu podusíme.

  8. Potom pridáme paradajky a bazalku, premiešame a podlejeme zohriatou vodou.

  9. Okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút.

  10. Polievku precedíme cez sitko, paradajky prepasírujeme a polievku dáme opäť variť.

  11. Pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie.

  12. Osolíme a necháme prejsť varom.

  13. Podávame s lyžicou kyslej smotany a lístkami čerstvej bazalky.

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.