shutterstock.com
Paradajková polievka s kyslou smotanou
To, že sú polievky zdravé a že parádne zahrejú, viete. Nechajte sa preto inšpirovať touto netradičnou, ktorú budete milovať.
Ingrediencie
1 lvoda
2 kgparadajka
80 gslanina
2 kscibuľa menšia
2 strúčikcesnak
1 kszemiaky
4 PLparadajkový pretlak
250 gkyslá smotana
2 PLolivový olej
1 PLsoľ
1 štipkasušená bazalka
1 štipkamletý aníz
1 ČLmleté čierne korenie
2 ksčerstvá bazalka lístky (na servírovanie)
Postup
Slaninu a paradajky nakrájame na kocky.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Zemiak nastrúhame na kašovitú zmes.
Na olivovom oleji opečieme slaninu.
Pridáme cibuľu a chvíľu opečieme.
Primiešame pretlak a prelisovaný cesnak.
Zakryjeme pokrievkou a chvíľu podusíme.
Potom pridáme paradajky a bazalku, premiešame a podlejeme zohriatou vodou.
Okoreníme a varíme na miernom ohni asi 15 minút.
Polievku precedíme cez sitko, paradajky prepasírujeme a polievku dáme opäť variť.
Pridáme nastrúhaný zemiak na zahustenie.
Osolíme a necháme prejsť varom.
Podávame s lyžicou kyslej smotany a lístkami čerstvej bazalky.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre