Paradajková polievka so stonkovým zelerom

Paradajková polievka so stonkovým zelerom

Paradajková polievka so stonkovým zelerom chutí deťom aj dospelým. Určite vás poteší extra rýchlo prípravou, za čo môžete ďakovať najmä paradajkám z konzervy. Na jej chuti si najlepšie overíte, že aj malá zmena dokáže vytvoriť zaujímavý efekt. Stonkový zeler má výraznú chuť, ale je jemnejšia ako chuť klasického buľvového zeleru a vhodne sa doplní s mrkvou a paradajkami.

Na polievku

  • 1 kscibuľa

  • 1 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 strúčikycesnaku

  • 5 PLolivový olej

  • 1200 glúpané konzervované paradajky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 lístkovčerstvá bazalka

  • krutóny

Na dokončenie

  • olivový olej

  • čerstvá bazalka (lístky)

  • kyslá smotana

Postup

  1. Cibuľu olúpeme, nakrájame nahrubo, mrkvu očistíme a spolu so zelerom nakrájame nadrobno. Cesnak olúpeme a roztlačíme plochou stranou noža.

  2. V hrnci na strednom ohni nahrejeme mrkvu, zeler a 3 minúty zo stáleho miešania, potom primiešame cesnak s cibuľou a ešte niekoľko minút restujeme. Pridáme paradajky, soľ a korenie, varíme bez pokrievky 10 minút. Potom do polievky natrháme bazalkové lístky, krátko povaríme. Stiahneme z ohňa a všetko dôkladne rozmixujeme.

  3. Polievku precedíme cez sitko, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Každú porciu pokvapkáme lyžicou oleja, ozdobíme bazalkou a kyslou smotanou. Podľa chuti pridáme krutóny. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.