Paradajková polievka so stonkovým zelerom
Paradajková polievka so stonkovým zelerom chutí deťom aj dospelým. Určite vás poteší extra rýchlo prípravou, za čo môžete ďakovať najmä paradajkám z konzervy. Na jej chuti si najlepšie overíte, že aj malá zmena dokáže vytvoriť zaujímavý efekt. Stonkový zeler má výraznú chuť, ale je jemnejšia ako chuť klasického buľvového zeleru a vhodne sa doplní s mrkvou a paradajkami.
Na polievku
1 kscibuľa
1 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
2 strúčikycesnaku
5 PLolivový olej
1200 glúpané konzervované paradajky
soľ
mleté čierne korenie
8 lístkovčerstvá bazalka
krutóny
Na dokončenie
olivový olej
čerstvá bazalka (lístky)
kyslá smotana
Postup
Cibuľu olúpeme, nakrájame nahrubo, mrkvu očistíme a spolu so zelerom nakrájame nadrobno. Cesnak olúpeme a roztlačíme plochou stranou noža.
V hrnci na strednom ohni nahrejeme mrkvu, zeler a 3 minúty zo stáleho miešania, potom primiešame cesnak s cibuľou a ešte niekoľko minút restujeme. Pridáme paradajky, soľ a korenie, varíme bez pokrievky 10 minút. Potom do polievky natrháme bazalkové lístky, krátko povaríme. Stiahneme z ohňa a všetko dôkladne rozmixujeme.
Polievku precedíme cez sitko, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Každú porciu pokvapkáme lyžicou oleja, ozdobíme bazalkou a kyslou smotanou. Podľa chuti pridáme krutóny. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre