Paradajkové rizoto

Paradajkové rizoto

Každé správne rizoto potrebuje vhodnú ryžu, dostatok parmezánu a byliniek. Toto všetko, a ešte aj viac, nájdete aj v paradajkovom rizote, ktoré efektne ozdobíte opečenými cherry paradajkami. Ak použijete domáce na slnku dozreté paradajky, určite budú mať výraznejšiu chuť, a to sa prejaví aj na celom rizote.

Na pečené paradajky

  • 400 gcherry paradajky na vetvičke

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na rizoto

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 250 gcherry paradajky

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 200 mlbiele víno

  • 200 gryža carnaroli alebo arborio

  • 1200 mlzeleninový vývar

  • 50 gparmezán

  • 2 PLmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 kssyr mozzarella

  • čerstvá bazalka (lístky) na ozdobenie

Postup

  1. Cherry paradajky pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme ich. Pečieme približne 20 minút pri 200 °C do zozlátnutia, potom ich odložíme na bok. Hrniec predhrejeme na strednom plameni a pridáme olivový olej. Prisypeme cibuľu nakrájanú najemno a restujeme dosklovita.

  2. Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice a restujeme do zmäknutia. Vmiešame paradajkový pretlak a minútu restujeme. Prisypeme ryžou a približne 1 minútu miešame. Potom prilejeme biele víno a necháme ho vyvariť.

  3. Za stáleho miešania prilievame po trochách horúci vývar. Keď sa vývar odparí, prilejeme ďalší vývar až do zmäknutia ryže, potrvá to asi 20 minút. Pred koncom varenia vypneme plameň, pridáme nastrúhaný parmezán, maslo, soľ, korenie a vymiešame na krémovú konzistenciu. Doplníme nastrúhanou mozzarelou, lístkami bazalky a ihneď podávame s pečenými cherry paradajkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.