Pečené husacie stehno so zelerovým šalátom
Pečené husacie stehno so zelerovým šalátom je prekvapivo jednoduchým receptom, na ktorý nepotrebujete veľké kuchárske skúsenosti. A možno budete aj prekvapení, ako to husaciemu mäsu ladí so zelerom a jablkom. Jednoducho, kombinácia, ktorú musíte ochutnať.
Ingrediencie
4 kshusacie stehná
soľ
mleté čierne korenie
6 PLbravčová masť
1 PLcelá rasca
Na zelerový šalát
2 PLdijonska horčica
2 PLmed
panenský olivový olej
citrónová šťava (niekoľko kvapiek)
1/2 ksmenší zeler
1 ksjablko
1 kscitrón
250 gzelené stolové hrozno
1 hrsťhladkolistý petržlen
1 hrsťvlašské orechy
Postup
Stehná zo všetkých strán osolíme, okoreníme a dáme do pekáča spolu s masťou. Posypeme rascou, podlejeme vodou, priklopíme a pečieme pri 180 °C do mäkka.
V mise zmiešame horčicu, med a olej. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Zeler a jablko očistíme, nakrájame na tenké pásiky a namočíme do studenej vody, do ktorej sme pridali šťavu z citróna. Hrozno prepolíme, zeler a jablko precedíme, necháme odkvapkať a potom všetko premiešame so zálievkou. Na záver vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a nahrubo nasekané orechy. Upečené stehná podávame na pripravenom šaláte. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre