Pečené husacie stehno so zelerovým šalátom

Pečené husacie stehno so zelerovým šalátom

Pečené husacie stehno so zelerovým šalátom je prekvapivo jednoduchým receptom, na ktorý nepotrebujete veľké kuchárske skúsenosti. A možno budete aj prekvapení, ako to husaciemu mäsu ladí so zelerom a jablkom. Jednoducho, kombinácia, ktorú musíte ochutnať.

Ingrediencie

  • 4 kshusacie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 PLbravčová masť

  • 1 PLcelá rasca

Na zelerový šalát

  • 2 PLdijonska horčica

  • 2 PLmed

  • panenský olivový olej

  • citrónová šťava (niekoľko kvapiek)

  • 1/2 ksmenší zeler

  • 1 ksjablko

  • 1 kscitrón

  • 250 gzelené stolové hrozno

  • 1 hrsťhladkolistý petržlen

  • 1 hrsťvlašské orechy

Postup

  1. Stehná zo všetkých strán osolíme, okoreníme a dáme do pekáča spolu s masťou. Posypeme rascou, podlejeme vodou, priklopíme a pečieme pri 180 °C do mäkka.

  2. V mise zmiešame horčicu, med a olej. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

  3. Zeler a jablko očistíme, nakrájame na tenké pásiky a namočíme do studenej vody, do ktorej sme pridali šťavu z citróna. Hrozno prepolíme, zeler a jablko precedíme, necháme odkvapkať a potom všetko premiešame so zálievkou. Na záver vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a nahrubo nasekané orechy. Upečené stehná podávame na pripravenom šaláte. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Husacie hody
Mäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.