Pečené kura ako kohút na víne
Krásna farba a chuť pečeného kuraťa pripraveného na spôsob kohúta vás bude lákať tak dlho, až sa rozhodnete a recept si pripravíte. Neváhajte dlho, je to skutočná lahôdka. Verzií na jej prípravu je niekoľko, k tejto budete potrebovať červené víno.
Ingrediencie
1 kschladené celé kura
soľ
mleté čierne korenie
tymián
rozmarín
rastlinný olej na opekanie
2 ksmrkva
2 kscibuľa
50 gslanina
2 PLparadajkový pretlak
2 PLhnedý cukor
500 mlčervené víno
30 gšampiňóny
30 glahôdková cibuľka alebo šalotka
Postup
Kura naporcujeme, osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymiánom s rozmarínom. Potom ho opečieme na oleji zo všetkých strán do zlatista a odložíme na bok.
Vo výpeku po mäse orestujeme olúpanú a nakrájanú mrkvu a cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu, orestujeme, primiešame 2 lyžice pretlaku, cukor a všetko krátko ďalej restujeme. Na zeleninový základ vrátime kura, podlejeme ho vínom, necháme krátko zredukovať a zalejeme 500 ml vody, dusíme pod pokrievkou do mäkka.
Keď je mäso mäkké, opečieme zvlášť na oleji na panvici očistené a nakrájané šampiňóny a cibuľky. Osolíme, okoreníme. Kura podávame s omáčkou a pripravenými šampiňónmi. Ako príloha sa hodia napríklad varené zemiaky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre