Pečené kura ako kohút na víne

Pečené kura ako kohút na víne

Krásna farba a chuť pečeného kuraťa pripraveného na spôsob kohúta vás bude lákať tak dlho, až sa rozhodnete a recept si pripravíte. Neváhajte dlho, je to skutočná lahôdka. Verzií na jej prípravu je niekoľko, k tejto budete potrebovať červené víno.

Ingrediencie

  • 1 kschladené celé kura

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • tymián

  • rozmarín

  • rastlinný olej na opekanie

  • 2 ksmrkva

  • 2 kscibuľa

  • 50 gslanina

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 2 PLhnedý cukor

  • 500 mlčervené víno

  • 30 gšampiňóny

  • 30 glahôdková cibuľka alebo šalotka

Postup

  1. Kura naporcujeme, osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymiánom s rozmarínom. Potom ho opečieme na oleji zo všetkých strán do zlatista a odložíme na bok.

  2. Vo výpeku po mäse orestujeme olúpanú a nakrájanú mrkvu a cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu, orestujeme, primiešame 2 lyžice pretlaku, cukor a všetko krátko ďalej restujeme. Na zeleninový základ vrátime kura, podlejeme ho vínom, necháme krátko zredukovať a zalejeme 500 ml vody, dusíme pod pokrievkou do mäkka.

  3. Keď je mäso mäkké, opečieme zvlášť na oleji na panvici očistené a nakrájané šampiňóny a cibuľky. Osolíme, okoreníme. Kura podávame s omáčkou a pripravenými šampiňónmi. Ako príloha sa hodia napríklad varené zemiaky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.