Pečené kura s hubovou plnkou
Pečené kura je klasika, ktorá sa nikdy nevytratí z našich kuchýň. A keď je upečené s plnkou, máme ho ešte radšej. V tomto prípade sme pripravili hubovú plnku so žemľami a naplnené kura sme piekli na zmesi zeleniny s tymiánom. Je to nielen chutné, ale aj krásne a pestro vyzerajúce jedlo. Veď posúďte sami.
Ingrediencie
1 kschladené celé kura
soľ
celá rasca
Na hubovú plnku
2 ksžemľa
maslo
200 gšampiňóny
3 strúčikycesnaku
čerstvá petržlenová vňať
2 ksvajcia
mlieko
mleté čierne korenie
Na prípravu zeleniny
2 ksmrkva
1 ksčervená cibuľa
2 ksčervená paprika
4 ksčerstvé hríby
200 gcherry paradajky
2 strúčikycesnaku
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymián
Postup
Kura očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme a posypeme rascou. Žemle nakrájame na kocky, opečieme ich na masle a necháme vychladnúť. Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ich na masle spolu s nahrubo nasekaným cesnakom.
Do misy vložíme opečené žemle, nasekanú petržlenovú vňať, orestované šampiňóny, žĺtky a mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame k pripravenej zmesi. Osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Kura naplníme touto plnkou.
Mrkvu, cibuľu, papriku a hríbiky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Paradajky prepolíme a cesnak nakrájame na hrubo. Zeleninu, bez paradajok a hríbov, dáme do zapekacej formy, pokvapkáme ju olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme tymián.
Na zeleninu položíme kura s plnkou a pečieme pri 190 °C asi 90 minút. Na posledných 20 minút pridáme hríbiky a paradajky. Vyberieme z rúry a necháme 15 minút odležať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre