Pečené kura s marhuľovou omáčkou a kukuricou
Pečené kuracie stehná môžete ochutiť rôznymi spôsobmi. Napríklad ich pripravte s marhuľovou omáčkou a kukuričnými klasmi, ktorým bude vynikajúco konkurovať sladkokyslá chilli omáčka a limetková šťava. Osviežujúci recept dopraje trochu zmeny do vášho zabehnutého jedálnička.
Ingrediencie
4 kskukuričné klasy
soľ
4 ksjarná cibuľka
200 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
6 kskuracie stehná
mleté čierne korenie
1 ČLdrvená rasca
4 PLmarhuľový džem
1/2 PLčerstvá limetková šťava
2 PLsladko-kyslá chilli omáčka
1/2 ČLmletá červená sladká paprika
hrsťčerstvý tymián
Postup
Kukuričné klasy nakrájame na menšie kúsky, dáme ich do hrnca spolu s 2 lyžičkami soli a varíme do mäkka. Jarnú cibuľku nakrájame na kúsky, paradajky rozpolíme a cibuľu nakrájame.
Kuracie stehná v kĺbe rozpolíme, očistíme, umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opečieme na panvici do zlatista. Potom preložíme do guľatej zapekacej formy a pečieme pri 190 °C asi 20 minút.
V miske zmiešame džem, šťavu, chilli omáčku a červenú papriku. Kukurice precedíme a pridáme k mäsu spolu s jarnou cibuľkou, paradajkami a cibuľou. Prelejeme marhuľovou omáčkou.
Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 20 minút. Vyberieme, pridáme vetvičky tymiánu a zakryté necháme 10 minút odležať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre