Pečené rizoto so šampiňónmi, slaninou a špenátom

Pečené rizoto so šampiňónmi, slaninou a špenátom

Pečené rizoto so šampiňónmi, slaninou a špenátom si skvele vychutnáte kedykoľvek, ale napríklad ako sobotné jedlo je doslova ideálne. A keďže sa pečie v rúre, na jeho prípravu budete potrebovať menej oleja a je teda aj o niečo diétnejšie ako klasická forma prípravy.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 1 strúčikcesnaku

  • 150 gšampiňóny

  • 100 gplátková slanina

  • 150 gryža arborio

  • 600 mlkurací vývar

  • 30 g(listy) baby špenát

  • 40 gparmezán

  • 20 gmaslo

  • soľ

  • drvené čierne korenie

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 °C. Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, nahrubo nakrájané huby a slaninu. Opekáme 5 minút.

  2. Vložíme do zapekacej misy spolu s ryžou a vývarom a premiešame. Prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút alebo pokým sa väčšina vývaru nevstrebe a ryža nie je al dente pripravená.

  3. Vmiešame špenát, nastrúhaný parmezán, maslo, soľ a korenie podľa chuti. Môžeme ozdobiť ďalším špenátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.