Pečené rizoto so šampiňónmi, slaninou a špenátom
Pečené rizoto so šampiňónmi, slaninou a špenátom si skvele vychutnáte kedykoľvek, ale napríklad ako sobotné jedlo je doslova ideálne. A keďže sa pečie v rúre, na jeho prípravu budete potrebovať menej oleja a je teda aj o niečo diétnejšie ako klasická forma prípravy.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
1 strúčikcesnaku
150 gšampiňóny
100 gplátková slanina
150 gryža arborio
600 mlkurací vývar
30 g(listy) baby špenát
40 gparmezán
20 gmaslo
soľ
drvené čierne korenie
Postup
Predhrejeme rúru na 180 °C. Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, nahrubo nakrájané huby a slaninu. Opekáme 5 minút.
Vložíme do zapekacej misy spolu s ryžou a vývarom a premiešame. Prikryjeme alobalom a pečieme 40 minút alebo pokým sa väčšina vývaru nevstrebe a ryža nie je al dente pripravená.
Vmiešame špenát, nastrúhaný parmezán, maslo, soľ a korenie podľa chuti. Môžeme ozdobiť ďalším špenátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre