Pečené zemiaky Hasselback so slaninou

Pečené zemiaky Hasselback so slaninou

Chutné a kvalitné jedlo spája ľudí. A do tejto kategórie jednoznačne patria aj pečené zemiaky Hasselback so slaninou. Chutné a voňavé jedlo i najlepšie vychutnáte v spoločnosti svojich blízkych. Môže to byť ako obed, večera alebo ako bohatá príloha k inému jedlu. Voľba je len na vás.

Na dip

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 3 PLrastlinný olej

  • 200 gkyslá smotana

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 vetvičkyčerstvé bylinky

Na zemiaky

  • 1 kgmenšie zemiaky

  • 100 ganglická slanina

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

  • čerstvý tymián na dokončenie

Postup

  1. Cesnak nakrájame na plátky. Olej rozohrejeme na strednú teplotu, cesnak osmažíme a odložíme na bok. Kyslú smotanu preložíme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky a osmažený cesnak. Premiešame a odložíme na bok.

  2. Zemiaky umyjeme, jeden po druhom vložíme medzi dve varešky a nakrájame na tenké plátky. Vďaka vareškám nedokrojíme do konca. Zemiaky uložíme na plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C približne 50 minút.

  3. Slaninu nakrájame na kocky a 10 minút pred koncom pečenia ňou posypeme zemiaky. Hotové zemiaky ozdobíme tymiánom, prípadne zvyšným cesnakom a podávame s cesnakovým dipom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Večera
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Mäsité jedlá
Švédsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.