Pečené zemiaky Hasselback so slaninou
Chutné a kvalitné jedlo spája ľudí. A do tejto kategórie jednoznačne patria aj pečené zemiaky Hasselback so slaninou. Chutné a voňavé jedlo i najlepšie vychutnáte v spoločnosti svojich blízkych. Môže to byť ako obed, večera alebo ako bohatá príloha k inému jedlu. Voľba je len na vás.
Na dip
6 strúčikovcesnaku
3 PLrastlinný olej
200 gkyslá smotana
soľ
mleté čierne korenie
4 vetvičkyčerstvé bylinky
Na zemiaky
1 kgmenšie zemiaky
100 ganglická slanina
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
čerstvý tymián na dokončenie
Postup
Cesnak nakrájame na plátky. Olej rozohrejeme na strednú teplotu, cesnak osmažíme a odložíme na bok. Kyslú smotanu preložíme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky a osmažený cesnak. Premiešame a odložíme na bok.
Zemiaky umyjeme, jeden po druhom vložíme medzi dve varešky a nakrájame na tenké plátky. Vďaka vareškám nedokrojíme do konca. Zemiaky uložíme na plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C približne 50 minút.
Slaninu nakrájame na kocky a 10 minút pred koncom pečenia ňou posypeme zemiaky. Hotové zemiaky ozdobíme tymiánom, prípadne zvyšným cesnakom a podávame s cesnakovým dipom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre