Pečené zemiaky plnené syrom a kukuricou

Pečené zemiaky plnené syrom a kukuricou

Málokto odolá chuti pečených zemiakov. Ale aj táto klasika sa dá poňať zaujímavejším spôsobom, napríklad ich môžete zapiecť so syrom, kukuricou a anglickou slaninou, ktoré im dodajú nezameniteľnú chuť. Iné zemiaky už ani nebudete chcieť jesť.

Ingrediencie

  • 800 gzemiaky

  • soľ

  • 50 gsterilizovaná kukurica

  • 50 gtvrdý syr

  • 50 gsyr s modrou plesňou

  • 100 ganglická slanina

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá pažítka (niekoľko stebiel)

  • 1 ksuhorka

  • 150 gbiely jogurt

Postup

  1. Zemiaky v šupke očistíme, uvaríme v osolenej vode do polomäkka. V mise medzitým premiešame kukuricu, nastrúhané oba syry, slaninu nakrájanú na kocky, soľ, korenie a nasekanú pažítku.

  2. Potom zemiaky pozdĺžne prekrojíme na polovice, rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, navrstvíme pripravenú zmes a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  3. Uhorku očistíme, nakrájame na kocky a premiešame s jogurtom, soľou a korením. Podávame s opečenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.