Pečený čaj

Pečený čaj

Voňavý a lahodný pečený čaj sa k chladným dňom hodí rovnako dobre ako horúca čokoláda. Prehreje a dopraje vám kúsok z letných dní, aj keď vonku teploty už poklesli.

Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)

  • 1000 gčerstvé ovocie podľa chuti (jablko, pomaranč, mango, hrozno)

  • 1 ČLmletá škorica

  • 200 gkrupicový cukor

  • 2 balíčkyvanilkový cukor

  • 10 kscelý klinček

  • 2 kscitrón

Postup

  1. Ovocie umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ho rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  2. Ovocie na plechu posypeme mletou škoricou a oboma druhmi cukru. Potom pridáme aj celý klinček. Polejeme citrónovou šťavou a pečieme pri 180 °C asi 45 minút.

  3. Upečené ovocie premiešame a plníme do sklených pohárov. Uzavrieme viečka a otočí ich hore dnom. Necháme ich tak vychladnúť. Na prípravu čaju stačí dať do hrnčeka jednu vrchovatú lyžicu pečeného ovocia a zalejeme horúcou vodou. Môžeme dochutiť celou škoricou. Dobrú chuť!.

Ohodnoťte recept
Nápoje
Slovensko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.