Pečený čaj
Voňavý a lahodný pečený čaj sa k chladným dňom hodí rovnako dobre ako horúca čokoláda. Prehreje a dopraje vám kúsok z letných dní, aj keď vonku teploty už poklesli.
Rozpis na 4 poháre (objem 250 ml)
1000 gčerstvé ovocie podľa chuti (jablko, pomaranč, mango, hrozno)
1 ČLmletá škorica
200 gkrupicový cukor
2 balíčkyvanilkový cukor
10 kscelý klinček
2 kscitrón
Postup
Ovocie umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ho rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Ovocie na plechu posypeme mletou škoricou a oboma druhmi cukru. Potom pridáme aj celý klinček. Polejeme citrónovou šťavou a pečieme pri 180 °C asi 45 minút.
Upečené ovocie premiešame a plníme do sklených pohárov. Uzavrieme viečka a otočí ich hore dnom. Necháme ich tak vychladnúť. Na prípravu čaju stačí dať do hrnčeka jednu vrchovatú lyžicu pečeného ovocia a zalejeme horúcou vodou. Môžeme dochutiť celou škoricou. Dobrú chuť!.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre