Pečený slivkový lekvár
Pečený slivkový lekvár je dobrota, ktorá nikdy nevyjde z módy. Vyskúšajte ho pripraviť podľa nášho receptu so škoricou a rumom a jeho chuť, vôňa i konzistencia vás presvedčia, že je to to najlepšie, čo si môžete dopriať. Budete ho zbožňovať.
Rozpis na 6 pohárov (objem 200 ml)
2500 kgslivky
1300 gtrstinový cukor
4 kscelá škorica
100 mlrum
1 mlks citrónová šťava a kôra z 1 citróna
Postup
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a vložíme spolu s cukrom a citrónovou šťavou do pekáča. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 1 hodinu. Potom teplotu znížime na 160 °C a dopekáme ďalšie 4 hodiny.
Po upečení vyberieme škoricu, prilejeme rum, citrónovú šťavu a ešte horúce rozmixujeme a nalejeme do pohárov. Uzavrieme a zavárame vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom poháre necháme na utierke otočené hore dnom a počkáme, kým vychladnú.
Užitočný tip
Lekvár varíme iba zo zrelých a nepoškodených sliviek. Pokiaľ sú slivky dosť zrelé, nemusíme pridávať toľko cukru.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre