Pečený slivkový lekvár

Pečený slivkový lekvár

Pečený slivkový lekvár je dobrota, ktorá nikdy nevyjde z módy. Vyskúšajte ho pripraviť podľa nášho receptu so škoricou a rumom a jeho chuť, vôňa i konzistencia vás presvedčia, že je to to najlepšie, čo si môžete dopriať. Budete ho zbožňovať.

Rozpis na 6 pohárov (objem 200 ml)

  • 2500 kgslivky

  • 1300 gtrstinový cukor

  • 4 kscelá škorica

  • 100 mlrum

  • 1 mlks citrónová šťava a kôra z 1 citróna

Postup

  1. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a vložíme spolu s cukrom a citrónovou šťavou do pekáča. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 1 hodinu. Potom teplotu znížime na 160 °C a dopekáme ďalšie 4 hodiny.

  2. Po upečení vyberieme škoricu, prilejeme rum, citrónovú šťavu a ešte horúce rozmixujeme a nalejeme do pohárov. Uzavrieme a zavárame vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom poháre necháme na utierke otočené hore dnom a počkáme, kým vychladnú.

Užitočný tip

  1. Lekvár varíme iba zo zrelých a nepoškodených sliviek. Pokiaľ sú slivky dosť zrelé, nemusíme pridávať toľko cukru.

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Dezerty
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.