Pikantná cuketová polievka

Pikantná cuketová polievka

Pikantná cuketová polievka sa vám vryje pod kožu. Prekvapí vás nečakanou chuťou, o ktorú sa postarajú kokosové mlieko, ale aj kari korenie či rímska rasca. Ak ste si mysleli, že cuketa vás už nemôže prekvapiť, ochutnajte túto polievku a zmeníte názor.

Ingrediencie

  • 2 ksstredne veľké zemiaky typu C

  • 600 gmenšia cuketa

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 cmčerstvý zázvor

  • 4 PLolivový olej

  • 2 ČLkari korenie

  • 1/2 ČLrímska mletá rasca

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 600 mlzeleninový vývar

  • 300 mlkokosové mlieko

  • 1 zväzokhladkolistý petržlen

  • 2 vetvičkyčerstvá mäta na podávanie

  • 1 kslimetka

  • pražené kokosové lupienky

  • 1 ksčervené chilli papričky

Postup

  1. Zemiaky očistíme a spolu s cuketami pokrájame na kocky. Cibuľu, cesnak a očistený zázvor nakrájame na jemno a orestujeme na rozohriatom oleji do mäkka.

  2. Následne pridáme cukety so zemiakmi, kari korenie a rímsku rascu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a za stáleho miešania zeleninu krátko orestujeme. Prilejeme vývar a na miernom ohni varíme približne 20 minút do mäkka.

  3. Potom hrniec stiahneme z ohňa, pridáme kokosové mlieko, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať s mätou a všetko rozmixujeme do hladka. Polievku ochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.

  4. Hotovú polievku pred podávaním posypeme kokosovými lupienkami, najemno nakrájanou papričkou a niekoľkými lístkami mäty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.