Pikantná cuketová polievka
Pikantná cuketová polievka sa vám vryje pod kožu. Prekvapí vás nečakanou chuťou, o ktorú sa postarajú kokosové mlieko, ale aj kari korenie či rímska rasca. Ak ste si mysleli, že cuketa vás už nemôže prekvapiť, ochutnajte túto polievku a zmeníte názor.
Ingrediencie
2 ksstredne veľké zemiaky typu C
600 gmenšia cuketa
1 ksmalá cibuľa
3 strúčikycesnaku
1 cmčerstvý zázvor
4 PLolivový olej
2 ČLkari korenie
1/2 ČLrímska mletá rasca
soľ
mleté čierne korenie
600 mlzeleninový vývar
300 mlkokosové mlieko
1 zväzokhladkolistý petržlen
2 vetvičkyčerstvá mäta na podávanie
1 kslimetka
pražené kokosové lupienky
1 ksčervené chilli papričky
Postup
Zemiaky očistíme a spolu s cuketami pokrájame na kocky. Cibuľu, cesnak a očistený zázvor nakrájame na jemno a orestujeme na rozohriatom oleji do mäkka.
Následne pridáme cukety so zemiakmi, kari korenie a rímsku rascu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a za stáleho miešania zeleninu krátko orestujeme. Prilejeme vývar a na miernom ohni varíme približne 20 minút do mäkka.
Potom hrniec stiahneme z ohňa, pridáme kokosové mlieko, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať s mätou a všetko rozmixujeme do hladka. Polievku ochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením.
Hotovú polievku pred podávaním posypeme kokosovými lupienkami, najemno nakrájanou papričkou a niekoľkými lístkami mäty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre