Pikantná polievka z červenej kapusty
Domáca pikantná polievka z červenej kapusty je tipom na skvelé jedlo, ktoré zasýti a poteší hladné brušká všetkých milovníkov jemne ostrejších chutí. Polievka je plná zeleniny a o dávku pikantnosti sa postará chilli paprička a tiež správne zvolená maďarská klobása.
Ingrediencie
1 ksmaďarská klobása
1 kscibuľa
1 ksmrkva
1/4 kszeler
1/2 ksčervená kapusta
3 strúčikycesnaku
1 PLmletá červená sladká paprika
1 štipkachilli korenie
40 gparadajkový pretlak
1 ČLsoľ
2 ksbobkový list
4 guľôčkynové korenie
10 guľôčokčierne korenie
4 kszemiaky
2 PLocot
Na dokončenie
1 baleniekyslá smotana
nasekaná čerstvá pažítka na posypanie
Postup
Klobásu nakrájame na tenké kolieska a spolu s 2 lyžicami vody ju necháme vo veľkom hrnci vyškvariť. Dierovanou naberačkou kolieska vyberieme a na vypečenom tuku asi 5 minút opekáme najemno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu so zelerom.
Pridáme na tenké rezance nakrájanú kapustu a orestujeme. Vmiešame nasekaný cesnak, papriku, chilli, pretlak, lyžičku soli, korenie, na kocky nakrájané zemiaky a asi 1 liter vody. Všetko privedieme k varu.
Varíme asi 20 minút, pridáme opečenú klobásu a krátko prehrejeme. Dochutíme octom a vyberieme korenie. Podávame so smotanou, posypané pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre