Pikantná rybacia nátierka
Údená makrela má výraznú chuť, ktorá sa skvele hodí do viacerých jedál. Pikantná rybacia nátierka je dôkazom, že nie vždy treba použiť sardinky. Tvaroh a majonéza sa postarajú o krémovú konzistenciu, kapary a chilli paprička zasa o výraznú a ostrejšiu chuť.
Ingrediencie
100 gmäkký tvaroh
1 PLmajonéza
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
100 gsušené paradajky
1 kschilli papričky
1 PLkapary
1 PLnasekaná petržlenová vňať
1 ksmakrela
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 kscitrón
Postup
Do misy vložíme tvaroh a pridáme majonézu. Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nasekáme a všetko spolu premiešame. Sušené paradajky a chilli papričky nakrájame na menšie kúsky a spolu s kaparami a petržlenovou vňaťou pridáme do misy.
Makrelu zbavíme kože, vyberieme chrbticu a rukami rozdelíme mäso do misy. Zľahka premiešame, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Nátierku necháme niekoľko minút odpočívať v chlade. Potom podávame napríklad s chrumkavými krekrami alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre