Pikantná rybacia nátierka

Pikantná rybacia nátierka

Údená makrela má výraznú chuť, ktorá sa skvele hodí do viacerých jedál. Pikantná rybacia nátierka je dôkazom, že nie vždy treba použiť sardinky. Tvaroh a majonéza sa postarajú o krémovú konzistenciu, kapary a chilli paprička zasa o výraznú a ostrejšiu chuť.

Ingrediencie

  • 100 gmäkký tvaroh

  • 1 PLmajonéza

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 100 gsušené paradajky

  • 1 kschilli papričky

  • 1 PLkapary

  • 1 PLnasekaná petržlenová vňať

  • 1 ksmakrela

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 kscitrón

Postup

  1. Do misy vložíme tvaroh a pridáme majonézu. Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nasekáme a všetko spolu premiešame. Sušené paradajky a chilli papričky nakrájame na menšie kúsky a spolu s kaparami a petržlenovou vňaťou pridáme do misy.

  2. Makrelu zbavíme kože, vyberieme chrbticu a rukami rozdelíme mäso do misy. Zľahka premiešame, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. Nátierku necháme niekoľko minút odpočívať v chlade. Potom podávame napríklad s chrumkavými krekrami alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Večera
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.