Pikantné kuracie stehná s cícerom a batátmi
Keby sme vám mali poradiť, akú prílohu servírovať k pečeným kuracím stehnám, a nemala by to byť obyčajná ryža, odporúčali by sme vám tie stehná rovno zapiecť so zmesou zeleniny. Získate tak sviežu a nečakanú prílohu z mrkvy, batátov, cíceru a zeleru, ktorá zjemní pikantnú chuť harissa pasty. Ešte aj ušetríte čas a pripravíte celé jedlo v jednom pekáči
Ingrediencie
4ks kuracie stehná
4 PLolivový olej
2 kscitrón
2 PLpasta harissa
1 PLmed
1 ksmrkva
3 ksbataty
1 kscibuľa
2 ksstonky stonkového zeleru
2 strúčikycesnaku
400 gcícer
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 PLčierne olivy
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Kuracie stehná očistíme, umyjeme, osušíme a obalíme v zmesi z polovice olivového oleja, citrónovej šťavy z 1 citróna, harissy, medu a necháme asi 10 minút marinovať.
Mrkvu, batáty, cibuľu, zeler a cesnak očistíme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Cícer precedíme a necháme odkvapkať. Zeleninu zmiešame spolu, vložíme do formy na pečenie, pridáme marinované mäso, osolíme, okoreníme a všetko premiešame so zvyšným olejom.
Mäso so zeleninou pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do mäkka. Počas pečenia obrátime a v prípade potreby podlejeme vodou. Pred koncom pečenia pridáme do pekáča olivy a tymián.
Po upečení vyberieme, pokvapkáme citrónovou šťavou zo zvyšného citróna, olivovým olejom a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre