Pikantné kuracie stehná s cícerom a batátmi

Pikantné kuracie stehná s cícerom a batátmi

Keby sme vám mali poradiť, akú prílohu servírovať k pečeným kuracím stehnám, a nemala by to byť obyčajná ryža, odporúčali by sme vám tie stehná rovno zapiecť so zmesou zeleniny. Získate tak sviežu a nečakanú prílohu z mrkvy, batátov, cíceru a zeleru, ktorá zjemní pikantnú chuť harissa pasty. Ešte aj ušetríte čas a pripravíte celé jedlo v jednom pekáči

Ingrediencie

  • 4ks kuracie stehná

  • 4 PLolivový olej

  • 2 kscitrón

  • 2 PLpasta harissa

  • 1 PLmed

  • 1 ksmrkva

  • 3 ksbataty

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 strúčikycesnaku

  • 400 gcícer

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 PLčierne olivy

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Kuracie stehná očistíme, umyjeme, osušíme a obalíme v zmesi z polovice olivového oleja, citrónovej šťavy z 1 citróna, harissy, medu a necháme asi 10 minút marinovať.

  2. Mrkvu, batáty, cibuľu, zeler a cesnak očistíme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Cícer precedíme a necháme odkvapkať. Zeleninu zmiešame spolu, vložíme do formy na pečenie, pridáme marinované mäso, osolíme, okoreníme a všetko premiešame so zvyšným olejom.

  3. Mäso so zeleninou pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do mäkka. Počas pečenia obrátime a v prípade potreby podlejeme vodou. Pred koncom pečenia pridáme do pekáča olivy a tymián.

  4. Po upečení vyberieme, pokvapkáme citrónovou šťavou zo zvyšného citróna, olivovým olejom a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.