Piškótová žemľovka s marhuľami a snehom
Základom sladkého dezertu sú piškóty, tvaroh a marhule. Dáte šancu žemľovke pripravenej bez pečenia?
Ingrediencie
240 gpiškóty okrúhle
200 mlmlieko
Náplň
250 gmäkký tvaroh
100 gpráškový cukor
300 gmarhuľový kompót
Bielkový sneh
2 ksbielky
100 gkrupicový cukor
Postup
Piškóty namočíme do mlieka a poukladáme na dno zapekacej misy. Tvaroh zmiešame s cukrom. Na vrstvu piškót rozotrieme polovicu náplne, na ktorú uložíme druhú vrstvu piškót namočených v mlieku.
Následne rozotrieme zvyšnú časť tvarohu, do ktorej povtláčame polovicu marhúľ. Uložíme poslednú vrstvu v mlieku namočených piškót. Približne 4 hodiny necháme odležať v chladničke.
Z bielkov s cukrom vyšľaháme pevný sneh. Vložíme ho do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a nastriekame navrch. Flambovacou pištoľou zapečieme a žemľovku ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre