Piškótová žemľovka s marhuľami a snehom

Piškótová žemľovka s marhuľami a snehom

Základom sladkého dezertu sú piškóty, tvaroh a marhule. Dáte šancu žemľovke pripravenej bez pečenia?

Ingrediencie

  • 240 gpiškóty okrúhle

  • 200 mlmlieko

Náplň

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 100 gpráškový cukor

  • 300 gmarhuľový kompót

Bielkový sneh

  • 2 ksbielky

  • 100 gkrupicový cukor

Postup

  1. Piškóty namočíme do mlieka a poukladáme na dno zapekacej misy. Tvaroh zmiešame s cukrom. Na vrstvu piškót rozotrieme polovicu náplne, na ktorú uložíme druhú vrstvu piškót namočených v mlieku.

  2. Následne rozotrieme zvyšnú časť tvarohu, do ktorej povtláčame polovicu marhúľ. Uložíme poslednú vrstvu v mlieku namočených piškót. Približne 4 hodiny necháme odležať v chladničke.

  3. Z bielkov s cukrom vyšľaháme pevný sneh. Vložíme ho do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a nastriekame navrch. Flambovacou pištoľou zapečieme a žemľovku ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.