Piškótovo-smotanový zákusok ku káve

Piškótovo-smotanový zákusok ku káve

Tento mramorovaný zákusok s jemným smotanovo-kávovým krémom je ako stvorený pre všetkých milovníkov sladkého potešenia. Spojuje nadýchané cesto s vôňou kávy a hladký smotanový krém, ktorý mu dodá neodolateľnú bodku. Ideálny dezert ku káve, pre návštevu aj na pokojné popoludnie doma.

Na cesto

  • 4 ksvajcia

  • 250 gkrupicový cukor

  • 200 mlolej

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 350 ghladká múka

  • 1kypriaci prášok do pečiva

  • maslo na vymazanie formy

  • polohrubá múka na vysypanie formy

  • 1 PLinstatná káva

Na náplň

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 20 gvanilkový pudingový prášok

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 PLinstantná káva

  • 100 gbiela čokoláda

Na dokončenie

  • 300 govocie na ozdobenie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, 100 ml vody a mäkký tvaroh. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a vyšľahaný bielkový sneh.

  2. Dve tretiny cesta nalejeme do tukom vymazanej s múkou vysypanej štvorcovej formy s rozmermi 20x20 cm. Do zvyšného cesta vmiešame instantnú kávu a nalejeme ho na povrch svetlého cesta.

  3. Obráteným koncom varešky cestá ľahko premiešame, aby sa vytvorilo mramorovanie. Pečieme vo vopred predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a následne koláč vyklopíme na kovovú mriežku. Necháme vychladnúť.

  4. Zo smotany, pudingového prášku, cukru a instantnej kávy uvaríme hustý krém. Po uvarení vmiešame na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí. Potom hneď natrieme na vyhladnutý korpus. Krém necháme stuhnúť. Povrch koláča ozdobíme pred servírovaním ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.