Piškótovo-smotanový zákusok ku káve
Tento mramorovaný zákusok s jemným smotanovo-kávovým krémom je ako stvorený pre všetkých milovníkov sladkého potešenia. Spojuje nadýchané cesto s vôňou kávy a hladký smotanový krém, ktorý mu dodá neodolateľnú bodku. Ideálny dezert ku káve, pre návštevu aj na pokojné popoludnie doma.
Na cesto
4 ksvajcia
250 gkrupicový cukor
200 mlolej
250 gmäkký tvaroh
350 ghladká múka
1kypriaci prášok do pečiva
maslo na vymazanie formy
polohrubá múka na vysypanie formy
1 PLinstatná káva
Na náplň
250 ml33 % smotana na šľahanie
20 gvanilkový pudingový prášok
60 gkrupicový cukor
1 PLinstantná káva
100 gbiela čokoláda
Na dokončenie
300 govocie na ozdobenie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, 100 ml vody a mäkký tvaroh. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a vyšľahaný bielkový sneh.
Dve tretiny cesta nalejeme do tukom vymazanej s múkou vysypanej štvorcovej formy s rozmermi 20x20 cm. Do zvyšného cesta vmiešame instantnú kávu a nalejeme ho na povrch svetlého cesta.
Obráteným koncom varešky cestá ľahko premiešame, aby sa vytvorilo mramorovanie. Pečieme vo vopred predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a následne koláč vyklopíme na kovovú mriežku. Necháme vychladnúť.
Zo smotany, pudingového prášku, cukru a instantnej kávy uvaríme hustý krém. Po uvarení vmiešame na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí. Potom hneď natrieme na vyhladnutý korpus. Krém necháme stuhnúť. Povrch koláča ozdobíme pred servírovaním ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre