Pivové slané praclíky
K akému jedlu alebo nápoju sa najlepšie hodia pivové slané praclíky? Predsa k pivu a klobáse. Samozrejme si k nim môžete dopriať čokoľvek, čo vám chutí. Určite ich vyskúšajte, perfektne sa hodia aj na oslavu alebo vám poslúžia aj keď budete odchádzať na víkend na chalupu.
Ingrediencie
500 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
2 PLkrupicový cukor
2 gsušené droždie
2 PLmaslo
1 plechovkasvetlé pivo
1 PLsoľ
1 ksžĺtok
hrubozrnná soľ na posypanie
Postup
Múku preosejeme do misy, pridáme kypriaci prášok, cukor, droždie a premiešame prstami. Postupne prilievame rozpustené maslo, pivo i vodu podľa potreby. Pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí.
Cesto dáme do misy, zakryjeme a necháme v teple hodinu kysnúť. Potom ho rozvaľkáme, rozdelíme asi na 50 g kúsky, na pomúčenej ploche z neho vyvaľkáme dlhé valčeky, približne 30 cm, ktoré vytvarujeme na praclíky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme soľou a necháme krátko kysnúť. Povrch potom narežeme ostrým nožnom. Pečieme pri 190 °C asi 15 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre