Pivové slané praclíky

Pivové slané praclíky

K akému jedlu alebo nápoju sa najlepšie hodia pivové slané praclíky? Predsa k pivu a klobáse. Samozrejme si k nim môžete dopriať čokoľvek, čo vám chutí. Určite ich vyskúšajte, perfektne sa hodia aj na oslavu alebo vám poslúžia aj keď budete odchádzať na víkend na chalupu.

Ingrediencie

  • 500 ghladká múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 2 gsušené droždie

  • 2 PLmaslo

  • 1 plechovkasvetlé pivo

  • 1 PLsoľ

  • 1 ksžĺtok

  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup

  1. Múku preosejeme do misy, pridáme kypriaci prášok, cukor, droždie a premiešame prstami. Postupne prilievame rozpustené maslo, pivo i vodu podľa potreby. Pridáme soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí.

  2. Cesto dáme do misy, zakryjeme a necháme v teple hodinu kysnúť. Potom ho rozvaľkáme, rozdelíme asi na 50 g kúsky, na pomúčenej ploche z neho vyvaľkáme dlhé valčeky, približne 30 cm, ktoré vytvarujeme na praclíky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme soľou a necháme krátko kysnúť. Povrch potom narežeme ostrým nožnom. Pečieme pri 190 °C asi 15 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.