Plnená bábovka s jahodami
Nie je bábovka ako bábovka. Tento základný múčnik zvládnu upiecť už aj staršie deti, ale niekedy sa z bábovky dá vytvoriť aj výnimočné cukrárske dielo. Plnená bábovka s jahodami je vysoká, šťavnatá a plná smotanovo-vanilkového krému s čerstvými jahodami. Myslíme, že po ochutnaní, by ste jej udelili minimálne titul letná bábovka roka.
Na cesto
4 ksvajcia
200 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
150 mlolej
1 PLnastrúhaná citrónová kôra
150 mlgrécky jogurt
280 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
tuk na vymazanie a polohrubá múka na vysypanie formy
Na náplň
200 ml40 % smotana na šľahanie
60 gpráškový cukor
150 gmäkký tvaroh
1 balenievanilkový cukor
100 gjahody
Na dokončenie
jahody a maliny na ozdobenie
jedlé kvety na ozdobenie
práškový cukor na posypanie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom za stáleho miešania prilejeme olej a znovu vyšľaháme.
Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh, ktorý ľahko vmiešame do žĺtkovej peny. Potom vmiešame kôru, jogurt a preosiatu múku s kypriacim práškom. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme cesto. Pečieme ho v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme. Po vychladnutí prekrojíme na dva diely. Smotanu vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a potom s vyšľahanou šľahačkou. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky, vmiešame do tvarohovej náplne.
Náplň rozotrieme na spodný diel bábovky a položíme na ňu horný diel. Pred podávaním ozdobíme malinami, jahodami, jedlými kvetmi a pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre