Plnená bábovka s jahodami

Plnená bábovka s jahodami

Nie je bábovka ako bábovka. Tento základný múčnik zvládnu upiecť už aj staršie deti, ale niekedy sa z bábovky dá vytvoriť aj výnimočné cukrárske dielo. Plnená bábovka s jahodami je vysoká, šťavnatá a plná smotanovo-vanilkového krému s čerstvými jahodami. Myslíme, že po ochutnaní, by ste jej udelili minimálne titul letná bábovka roka.

Na cesto

  • 4 ksvajcia

  • 200 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 150 mlolej

  • 1 PLnastrúhaná citrónová kôra

  • 150 mlgrécky jogurt

  • 280 ghladká múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • tuk na vymazanie a polohrubá múka na vysypanie formy

Na náplň

  • 200 ml40 % smotana na šľahanie

  • 60 gpráškový cukor

  • 150 gmäkký tvaroh

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gjahody

Na dokončenie

  • jahody a maliny na ozdobenie

  • jedlé kvety na ozdobenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom za stáleho miešania prilejeme olej a znovu vyšľaháme.

  2. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh, ktorý ľahko vmiešame do žĺtkovej peny. Potom vmiešame kôru, jogurt a preosiatu múku s kypriacim práškom. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme cesto. Pečieme ho v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút.

  3. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme. Po vychladnutí prekrojíme na dva diely. Smotanu vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.

  4. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a potom s vyšľahanou šľahačkou. Jahody očistíme a nakrájame na kúsky, vmiešame do tvarohovej náplne.

  5. Náplň rozotrieme na spodný diel bábovky a položíme na ňu horný diel. Pred podávaním ozdobíme malinami, jahodami, jedlými kvetmi a pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.