Plnená pečená paprika
Keď si predstavíte plnenú pečenú papriku, asi máte pred sebou obraz papriky plnenej mäsovou zmesou. Táto paprika je však iná. Chuťovo a postupom prípravy sa podstatne líši od klasiky, ale chutí priamo famózne. Skvele vyladená plnka a rozpustená feta a mozzarella posúvajú toto jedlo na ešte vyššiu úroveň.
Ingrediencie
4 kspaprika
1 kscibuľa
2 PLolivový olej
1/2 kscuketa
4 strúčikycesnaku
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 ČLúdená mletá paprika
1 ČLrímska mletá rasca
1 ČLsušené oregano
400 gsterilizované krájané paradajky
200 gjazmínová ryža
100 gsterilizovaný cícer
soľ
mleté čierne korenie
100 gsyr mozzarella
100 gsyr feta
čerstvá petržlenová vňať na posypanie
čerstvý tymián
Postup
Papriky narežeme na jednej strane po celej dĺžke. Položíme ich na plech a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji vo veľkom hrnci necháme zosklovatieť. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a 2 minúty restujeme.
Do panvice pridáme nahrubo nakrájaný cesnak, korenie a bylinky, krátko premeišame, zalejeme paradajkami, pridáme ryžu, podlejeme 400 ml vody, pridáme cícer, osolíme, okoreníme a premiešame. Pečieme v rúre pri 200 °C asi 10 minút.
Z papriky odstránime semienka a osušíme. Fetu a mozzarellu rozdrobíme najemno a nasypeme do paprík.
Ryžu vyberieme a rúru prepneme na program gril. Ryžu zľahka premiešame a podľa potreby podlejeme vodou. Papriky uložíme na ryžu. Pečieme asi 10 až 15 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre