Plnená pečená paprika

Plnená pečená paprika

Keď si predstavíte plnenú pečenú papriku, asi máte pred sebou obraz papriky plnenej mäsovou zmesou. Táto paprika je však iná. Chuťovo a postupom prípravy sa podstatne líši od klasiky, ale chutí priamo famózne. Skvele vyladená plnka a rozpustená feta a mozzarella posúvajú toto jedlo na ešte vyššiu úroveň.

Ingrediencie

  • 4 kspaprika

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLolivový olej

  • 1/2 kscuketa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 ČLúdená mletá paprika

  • 1 ČLrímska mletá rasca

  • 1 ČLsušené oregano

  • 400 gsterilizované krájané paradajky

  • 200 gjazmínová ryža

  • 100 gsterilizovaný cícer

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gsyr mozzarella

  • 100 gsyr feta

  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Papriky narežeme na jednej strane po celej dĺžke. Položíme ich na plech a pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji vo veľkom hrnci necháme zosklovatieť. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a 2 minúty restujeme.

  2. Do panvice pridáme nahrubo nakrájaný cesnak, korenie a bylinky, krátko premeišame, zalejeme paradajkami, pridáme ryžu, podlejeme 400 ml vody, pridáme cícer, osolíme, okoreníme a premiešame. Pečieme v rúre pri 200 °C asi 10 minút.

  3. Z papriky odstránime semienka a osušíme. Fetu a mozzarellu rozdrobíme najemno a nasypeme do paprík.

  4. Ryžu vyberieme a rúru prepneme na program gril. Ryžu zľahka premiešame a podľa potreby podlejeme vodou. Papriky uložíme na ryžu. Pečieme asi 10 až 15 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.