Plnená tekvica s divokou ryžou

Plnená tekvica s divokou ryžou

Keď sú tekvice v sezóne, treba ich využiť na všetky možné spôsoby. Plnená tekvica s divokou ryžou je jeden z kreatívnejších receptov, ktorý krásne ukáže na prestretom jesennom stole. Plnka je tak správne korenená a vonia ako jesenné obdobie, po badiáne a zázvore.

Ingrediencie

  • 100 gdivoká ryža

  • 1 ksstredne veľká tekvica Hokkaido

  • 3 PLolivový olej na potretie

  • 1 ksstredne veľká cuketa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 2 cmčerstvý zázvor

  • 3 kshviezdička badián

  • 1 kscitrón

  • 80 ghrozienka

  • 200 gcherry paradajky

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale a potom ju precedíme. Vrchnú časť tekvice odrežeme, vydlabeme semienka a dužinu. Tekvicu dáme na plech s papierom na pečenie a potrieme ju olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.

  2. Na rozohriatom oleji na panvici osmažíme cuketu pokrájanú na kocky spoločne s prelisovaným cesnakom, nasekanou cibuľou, zázvorom nakrájaným na plátky. Po chvíli pridáme badián, šťavu a kôru z citróna, hrozienka a spoločne niekoľko minút restujeme.

  3. Zmes potom zmiešame s ryžou a nakrájanými paradajkami. Ochutíme soľou, korením a všetko vložíme do vydlabanej a upečenej tekvice. Pečieme pri 180 °C ešte asi 15 až 20 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.