Plnená tekvica s divokou ryžou
Keď sú tekvice v sezóne, treba ich využiť na všetky možné spôsoby. Plnená tekvica s divokou ryžou je jeden z kreatívnejších receptov, ktorý krásne ukáže na prestretom jesennom stole. Plnka je tak správne korenená a vonia ako jesenné obdobie, po badiáne a zázvore.
Ingrediencie
100 gdivoká ryža
1 ksstredne veľká tekvica Hokkaido
3 PLolivový olej na potretie
1 ksstredne veľká cuketa
2 strúčikycesnaku
2 ksčervená cibuľa
2 cmčerstvý zázvor
3 kshviezdička badián
1 kscitrón
80 ghrozienka
200 gcherry paradajky
Postup
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale a potom ju precedíme. Vrchnú časť tekvice odrežeme, vydlabeme semienka a dužinu. Tekvicu dáme na plech s papierom na pečenie a potrieme ju olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 20 minút.
Na rozohriatom oleji na panvici osmažíme cuketu pokrájanú na kocky spoločne s prelisovaným cesnakom, nasekanou cibuľou, zázvorom nakrájaným na plátky. Po chvíli pridáme badián, šťavu a kôru z citróna, hrozienka a spoločne niekoľko minút restujeme.
Zmes potom zmiešame s ryžou a nakrájanými paradajkami. Ochutíme soľou, korením a všetko vložíme do vydlabanej a upečenej tekvice. Pečieme pri 180 °C ešte asi 15 až 20 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre