Plnené kuracie prsia s kozím syrom a zeleninou
Cez víkend, na sviatok alebo na všedný deň, je jedno, kedy si plnené kuracie prsia s kozím syrom a zeleninou pripravíte, vždy to bude luxusná delikatesa. Jemné mäsko, naplnené a obalené, podávajte s restovanou zeleninou, ktorej chuť perfektne zvýrazní čerstvý tymián. Táto skvelá kombinácia sa jednoducho hodí na akúkoľvek príležitosť.
Ingrediencie
600 gkuracie prsia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
120 gkozí syr
12 plátkovanglická slanina
10 vetvičiekčerstvý tymián
200 gcuketa
200 gcherry paradajky
1000 gzemiaky
4 strúčikycesnaku
olivový olej podľa chuti
60 gčierne a zelené olivy
100 gmaslo
čerstvá pažítka na posypanie
Postup
Kuracie prsia rozrežeme na širší plát a ľahko naklepeme cez fóliu alebo igelitové vrecko, osolíme a okoreníme.
Kozí syr nakrájame na kúsky. Na kraj mäsa položíme plátok slaniny a do stredu položíme kozí syr a vetvičku tymiánu. Zabalíme ako závitok a omotáme slaninou. Spojíme špáradlom.
Cuketu nakrájame na plátky a paradajky prepolíme. Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 35 minút.
Celé strúčiky cesnaku krátko opečieme na olivovom oleji. Pridáme nakrájanú cuketu a opečieme ju z každej strany asi 3 minúty. Po 2 minútach pridáme paradajky, osolíme a spoločne opekáme asi 1 minútu.
Na rozpálenom oleji opekáme mäso z každej strany asi 3 minúty. Po opečení ho dáme do panvice k zelenine, pridáme olivy, zvyšný tymián a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Zemiaky zlejeme, pridáme maslo a roztlačíme ich. Hotové závitky podávame ozdobené tymiánom so zemiakmi posypané pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre