Plnené kuracie prsia s kozím syrom a zeleninou

Plnené kuracie prsia s kozím syrom a zeleninou

Cez víkend, na sviatok alebo na všedný deň, je jedno, kedy si plnené kuracie prsia s kozím syrom a zeleninou pripravíte, vždy to bude luxusná delikatesa. Jemné mäsko, naplnené a obalené, podávajte s restovanou zeleninou, ktorej chuť perfektne zvýrazní čerstvý tymián. Táto skvelá kombinácia sa jednoducho hodí na akúkoľvek príležitosť.

Ingrediencie

  • 600 gkuracie prsia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 120 gkozí syr

  • 12 plátkovanglická slanina

  • 10 vetvičiekčerstvý tymián

  • 200 gcuketa

  • 200 gcherry paradajky

  • 1000 gzemiaky

  • 4 strúčikycesnaku

  • olivový olej podľa chuti

  • 60 gčierne a zelené olivy

  • 100 gmaslo

  • čerstvá pažítka na posypanie

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežeme na širší plát a ľahko naklepeme cez fóliu alebo igelitové vrecko, osolíme a okoreníme.

  2. Kozí syr nakrájame na kúsky. Na kraj mäsa položíme plátok slaniny a do stredu položíme kozí syr a vetvičku tymiánu. Zabalíme ako závitok a omotáme slaninou. Spojíme špáradlom.

  3. Cuketu nakrájame na plátky a paradajky prepolíme. Zemiaky olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 35 minút.

  4. Celé strúčiky cesnaku krátko opečieme na olivovom oleji. Pridáme nakrájanú cuketu a opečieme ju z každej strany asi 3 minúty. Po 2 minútach pridáme paradajky, osolíme a spoločne opekáme asi 1 minútu.

  5. Na rozpálenom oleji opekáme mäso z každej strany asi 3 minúty. Po opečení ho dáme do panvice k zelenine, pridáme olivy, zvyšný tymián a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  6. Zemiaky zlejeme, pridáme maslo a roztlačíme ich. Hotové závitky podávame ozdobené tymiánom so zemiakmi posypané pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.