Plnené pečené špekáčiky

Plnené pečené špekáčiky

Je až neuveriteľné, ako je možné z tradičných ingrediencií vyrobiť tak neobyčajné jedlo. Plnené pečené špekáčiky sú toho jasným dôkazom. Plnka zo slaninky a syra a chuť tymiánu a rozmarínu premenia aj špekáčiky na luxusný pokrm.

Ingrediencie

  • 500 gšpekáčiky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 vetvičkyčerstvý tymián

  • 2 vetvičkyrozmarín

  • 8 ksplátková slanina

  • 100 gtvrdý syr

  • 2 ksžltá cibuľa

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 200 gvarené zemiaky

  • 2 kschilli papričky

Postup

  1. Špekáčiky prekrojíme na polovice pozdĺžne tak, aby zostali na jednej strane spojené.

  2. Osolíme ich, okoreníme a posypeme tymiánom a nasekaným rozmarínom. Naplníme ich slaninou a syrom. Môžeme spojiť špáradlami, aby náplň lepšie držala vo vnútri.

  3. Žltú a červenú cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Rozprestrieme ich na dno pekáča alebo zapekacej formy a navrch položíme naplnené špekáčiky. Doplníme zemiakmi a pokrájanou chilli papričkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.