Plnené pečené špekáčiky
Je až neuveriteľné, ako je možné z tradičných ingrediencií vyrobiť tak neobyčajné jedlo. Plnené pečené špekáčiky sú toho jasným dôkazom. Plnka zo slaninky a syra a chuť tymiánu a rozmarínu premenia aj špekáčiky na luxusný pokrm.
Ingrediencie
500 gšpekáčiky
soľ
mleté čierne korenie
2 vetvičkyčerstvý tymián
2 vetvičkyrozmarín
8 ksplátková slanina
100 gtvrdý syr
2 ksžltá cibuľa
1 ksčervená cibuľa
200 gvarené zemiaky
2 kschilli papričky
Postup
Špekáčiky prekrojíme na polovice pozdĺžne tak, aby zostali na jednej strane spojené.
Osolíme ich, okoreníme a posypeme tymiánom a nasekaným rozmarínom. Naplníme ich slaninou a syrom. Môžeme spojiť špáradlami, aby náplň lepšie držala vo vnútri.
Žltú a červenú cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky. Rozprestrieme ich na dno pekáča alebo zapekacej formy a navrch položíme naplnené špekáčiky. Doplníme zemiakmi a pokrájanou chilli papričkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre