Pohánkové rizoto s hubami
Nielen ryža robí rizoto chutným jedlom. Inú alternatívu ponúka aj pohánka, ktorá naviac vďaka vysokému obsahu rutínu pomáha cievam zvyšovať ich pružnosť. Pohánkové rizoto s hubami je náš tip na zdravý obed alebo večeru.
Ingrediencie
200 gpohánka
4 PLrastlinný olej
soľ
4 ksšampiňóny
1 ksčervená cibuľa
75 gčerstvé lesné huby (alebo mrazené)
1 ČLmletá rasca
1 ČLsušený majorán
6 kssterilizované uhorky
čerstvé bylinky alebo klíčky k servírovaniu
Postup
Pohánku uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Medzitým na nahriatom oleji opečieme na plátky nakrájané šampiňóny, jemne ich osolíme a vyberieme z panvice.
Na panvici potom opečieme aj na mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané huby, osolíme, ochutíme korením, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia.
Uvarenú pohánku prisypeme do panvice k hubám, pridáme na kúsky nakrájané uhorky, premiešame a odstavíme. Podávame s opečenými šampiňónmi, ozdobíme bylinkami alebo klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre