Pohánkové rizoto s hubami

Pohánkové rizoto s hubami

Nielen ryža robí rizoto chutným jedlom. Inú alternatívu ponúka aj pohánka, ktorá naviac vďaka vysokému obsahu rutínu pomáha cievam zvyšovať ich pružnosť. Pohánkové rizoto s hubami je náš tip na zdravý obed alebo večeru.

Ingrediencie

  • 200 gpohánka

  • 4 PLrastlinný olej

  • soľ

  • 4 ksšampiňóny

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 75 gčerstvé lesné huby (alebo mrazené)

  • 1 ČLmletá rasca

  • 1 ČLsušený majorán

  • 6 kssterilizované uhorky

  • čerstvé bylinky alebo klíčky k servírovaniu

Postup

  1. Pohánku uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Medzitým na nahriatom oleji opečieme na plátky nakrájané šampiňóny, jemne ich osolíme a vyberieme z panvice.

  2. Na panvici potom opečieme aj na mesiačiky nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané huby, osolíme, ochutíme korením, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia.

  3. Uvarenú pohánku prisypeme do panvice k hubám, pridáme na kúsky nakrájané uhorky, premiešame a odstavíme. Podávame s opečenými šampiňónmi, ozdobíme bylinkami alebo klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.