Pohánkovo-ovsené lievance
Pohánkovo-ovsené lievance sú skvelá dobrota, ktorá vás zláka na prvý pohľad. Jednoduchý recept zvládne pripraviť aj začiatočník a odmenou bude chutné a výživné jedlo. Napríklad aj pre milovníkov sladkých raňajok.
Na cesto
250 mlkefír
1 ksvajce
2 PLchia semienka
2 PLslnečnicové semienka
100 gpohánková múka
60 gjemné ovsené vločky
2 PLjavorový sirup alebo med
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 ČLvanilkový cukor
1 štipkasoľ
1/2 kscitrónová kôra z polovice citróna
rastlinný olej na smaženie
Na dokončenie
200 gkyslá smotana
150 gjahodový džem
100 gčerstvé alebo mrazené červené ríbezle
čerstvá mäta na ozdobenie
práškový cukor na posypanie
Postup
V mise zmiešame všetky suroviny na cesto, okrem oleja. Vzniknuté cesto necháme 10 minút odležať.
Na panvici nahrejeme olej a opečieme na ňom lievance z oboch strán do zlatista.
Lievance podávame s kyslou smotanou a džemom, ozdobíme ríbezľami, mätou a pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre