Pohánkovo-ovsené lievance

Pohánkovo-ovsené lievance

Pohánkovo-ovsené lievance sú skvelá dobrota, ktorá vás zláka na prvý pohľad. Jednoduchý recept zvládne pripraviť aj začiatočník a odmenou bude chutné a výživné jedlo. Napríklad aj pre milovníkov sladkých raňajok.

Na cesto

  • 250 mlkefír

  • 1 ksvajce

  • 2 PLchia semienka

  • 2 PLslnečnicové semienka

  • 100 gpohánková múka

  • 60 gjemné ovsené vločky

  • 2 PLjavorový sirup alebo med

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 ČLvanilkový cukor

  • 1 štipkasoľ

  • 1/2 kscitrónová kôra z polovice citróna

  • rastlinný olej na smaženie

Na dokončenie

  • 200 gkyslá smotana

  • 150 gjahodový džem

  • 100 gčerstvé alebo mrazené červené ríbezle

  • čerstvá mäta na ozdobenie

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. V mise zmiešame všetky suroviny na cesto, okrem oleja. Vzniknuté cesto necháme 10 minút odležať.

  2. Na panvici nahrejeme olej a opečieme na ňom lievance z oboch strán do zlatista.

  3. Lievance podávame s kyslou smotanou a džemom, ozdobíme ríbezľami, mätou a pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Zdravé recepty
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.