Polentová kaša s hubami

Polentová kaša s hubami

Doprajte si bohaté raňajky a pripravte si polentovú kašu s hubami. Je to sýta dobrota, ktorá sa perfektne hodí na chladné ráno, keď sa potrebujete zahriať. Ak nemáte radi huby, môžete si ju pripraviť aj so zeleninou alebo opečenou slaninkou.

Ingrediencie

  • 750 mlvoda

  • 1 ČLsoľ

  • 200 ginstantná polenta

  • 500 ghuby

  • 2 PLolivový olej

  • 2 PLmaslo

  • 2 strúčikycesnaku (menšie)

  • 2 PLšalvia

  • 3 PLbazalkové pesto

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 40 gnastrúhaný parmezán + trochu na ozdobenie

  • 2 PLmaslo

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci dáme variť osolenú vodu na polentu. Medzitým nakrájame na hrubo huby. Na panvici rozohrejeme olej a maslo na strednom stupni a za občasného miešania restujeme huby 3 minúty, až pustia šťavu a začnú hnednúť. Olúpeme cesnak, prelisujeme ho, pridáme na panvicu, prisypeme šalviu a opekáme 2 minúty.

  2. Dochutíme bazalkovým pestom, soľou a korením. Do vriacej vody vsypeme polentu a pripravíme ju podľa návodu na obale. Stále miešame, aby bola hladká a krémová. Vmiešame strúhaný parmezán a maslo, osolíme podľa chuti a podávame s hubami a posypané parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Prílohy
Tip redakcie
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.