Polentová kaša s hubami
Doprajte si bohaté raňajky a pripravte si polentovú kašu s hubami. Je to sýta dobrota, ktorá sa perfektne hodí na chladné ráno, keď sa potrebujete zahriať. Ak nemáte radi huby, môžete si ju pripraviť aj so zeleninou alebo opečenou slaninkou.
Ingrediencie
750 mlvoda
1 ČLsoľ
200 ginstantná polenta
500 ghuby
2 PLolivový olej
2 PLmaslo
2 strúčikycesnaku (menšie)
2 PLšalvia
3 PLbazalkové pesto
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
40 gnastrúhaný parmezán + trochu na ozdobenie
2 PLmaslo
Postup
V stredne veľkom hrnci dáme variť osolenú vodu na polentu. Medzitým nakrájame na hrubo huby. Na panvici rozohrejeme olej a maslo na strednom stupni a za občasného miešania restujeme huby 3 minúty, až pustia šťavu a začnú hnednúť. Olúpeme cesnak, prelisujeme ho, pridáme na panvicu, prisypeme šalviu a opekáme 2 minúty.
Dochutíme bazalkovým pestom, soľou a korením. Do vriacej vody vsypeme polentu a pripravíme ju podľa návodu na obale. Stále miešame, aby bola hladká a krémová. Vmiešame strúhaný parmezán a maslo, osolíme podľa chuti a podávame s hubami a posypané parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre