Polievka miso s bielymi hubami shimeji, enoki a hlivou ustricovou
Možno ste si ich už v obchode alebo na trhu všimli, ale netušili ste, ako s nimi naložiť. Huby pôvodom z Ázie sú rovnako chutné ako tie slovenské. Ako s nimi naložiť, poradia Danny Wright, šéfkuchár pražskej reštaurácie Asian Temple.
Ingrediencie
20 gmaslo
1 strúčikmalý cesnak
30 ghliva ustricová
30 gbiele huby shimeji
10 ghuby enoki
10 gnakrájaná červená štipľavá paprička
50 gmiso pasta
4 gsuché morské riasy
50 gtofu
200 mlolej
500 mlhorúca voda
10 ksnakrájaná jarná cibuľa
Postup
V panvici opečte hlivu ustricovú a bielu hubu shimeji na masle a cesnaku.
Pridajte miso pastu a trochu povarte, prilejte horúcu vodu.
Pridajte suché morské riasy a varte, kým sa ich veľkosť nezdvojnásobí.
Pridajte nasekané chilli papričky a jarnú cibuľku.
Nakrájajte tofu na malé kocky a smažte v oleji s teplotou okolo 170 ° C.
Tofu osušte papierom a hneď ako bude suché, pridajte ho do polievky.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre