Polievka miso s bielymi hubami shimeji, enoki a hlivou ustricovou

Polievka miso s bielymi hubami shimeji, enoki a hlivou ustricovou

Možno ste si ich už v obchode alebo na trhu všimli, ale netušili ste, ako s nimi naložiť. Huby pôvodom z Ázie sú rovnako chutné ako tie slovenské. Ako s nimi naložiť, poradia Danny Wright, šéfkuchár pražskej reštaurácie Asian Temple.

Ingrediencie

  • 20 gmaslo

  • 1 strúčikmalý cesnak

  • 30 ghliva ustricová

  • 30 gbiele huby shimeji

  • 10 ghuby enoki

  • 10 gnakrájaná červená štipľavá paprička

  • 50 gmiso pasta

  • 4 gsuché morské riasy

  • 50 gtofu

  • 200 mlolej

  • 500 mlhorúca voda

  • 10 ksnakrájaná jarná cibuľa

Postup

  1. V panvici opečte hlivu ustricovú a bielu hubu shimeji na masle a cesnaku.

  2. Pridajte miso pastu a trochu povarte, prilejte horúcu vodu.

  3. Pridajte suché morské riasy a varte, kým sa ich veľkosť nezdvojnásobí.

  4. Pridajte nasekané chilli papričky a jarnú cibuľku.

  5. Nakrájajte tofu na malé kocky a smažte v oleji s teplotou okolo 170 ° C.

  6. Tofu osušte papierom a hneď ako bude suché, pridajte ho do polievky.

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezlepkové jedlá
Bezmäsité jedlá
Ázia

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.