Polievka s ryžou a mäsovými knedličkami

Polievka s ryžou a mäsovými knedličkami

Polievka s ryžou a mäsovými knedličkami je tak výdatná, že pokojne nahradí aj hlavné jedlo. Okrem toho, že je plná zeleniny, zahustená je aj ryžou a guľôčky prispievajú k jej ešte väčšiemu sýtiacemu efektu. Môžete použiť mix bravčového a hovädzieho mäsa, ale nemusíte sa obávať použiť ani mleté kuracie či morčacie mäso.

Ingrediencie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 ksveľká mrkva

  • 100 gbrokolica

  • 3 ksveľké paradajky

  • 100 gsterilizovaná kukurica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 50 gryža

  • 1 plátoktoastový chlieb

  • 50 mlsmotana na varenie

  • 200 gmleté mäso (mix bravčové a hovädzie)

  • 1 ksvajce

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú a na drobné kúsky nakrájanú mrkvu a brokolicu.

  2. Po približne 2 minútach pridáme na kúsky nakrájané paradajky, kukuricu, soľ a korenie. Ešte chvíľu spolu restujeme. Potom zalejeme vývarom a privedieme k varu. Do hrnca vsypeme ryžu a varíme, pokým nezmäkne.

  3. Do misy vsypeme na kocky nakrájaný chlieb, zalejeme ho smotanou a necháme nasiaknuť. Pridáme mäso, soľ, korenie, vajce a dobre premiešame. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ktoré vložíme do vriacej polievky a varíme ešte asi 10 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.