Polievka s ryžou a mäsovými knedličkami
Polievka s ryžou a mäsovými knedličkami je tak výdatná, že pokojne nahradí aj hlavné jedlo. Okrem toho, že je plná zeleniny, zahustená je aj ryžou a guľôčky prispievajú k jej ešte väčšiemu sýtiacemu efektu. Môžete použiť mix bravčového a hovädzieho mäsa, ale nemusíte sa obávať použiť ani mleté kuracie či morčacie mäso.
Ingrediencie
2 PLrastlinný olej
1 ksveľká mrkva
100 gbrokolica
3 ksveľké paradajky
100 gsterilizovaná kukurica
soľ
mleté čierne korenie
1000 mlzeleninový vývar
50 gryža
1 plátoktoastový chlieb
50 mlsmotana na varenie
200 gmleté mäso (mix bravčové a hovädzie)
1 ksvajce
Postup
V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú a na drobné kúsky nakrájanú mrkvu a brokolicu.
Po približne 2 minútach pridáme na kúsky nakrájané paradajky, kukuricu, soľ a korenie. Ešte chvíľu spolu restujeme. Potom zalejeme vývarom a privedieme k varu. Do hrnca vsypeme ryžu a varíme, pokým nezmäkne.
Do misy vsypeme na kocky nakrájaný chlieb, zalejeme ho smotanou a necháme nasiaknuť. Pridáme mäso, soľ, korenie, vajce a dobre premiešame. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ktoré vložíme do vriacej polievky a varíme ešte asi 10 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre