Polievka z červenej repy
Ľahká zemitá chuť vyvážená kombináciou fazuliek a pretlaku z paradajok vás presvedčí o tom, že polievka z červenej repy sa vám len tak nezunuje. Varte ju podľa nášho receptu a spestrite si stravovanie počas chladných dní.
Ingrediencie
2 ksčervená repa
280 gbiela fazuľa v slanom náleve
200 gzelená fazuľka
1 kscibuľa
2 PLolej
1 PLhladká múka
1 PLparadajkový pretlak
1200 mlzeleninový vývar
1 lístokbobkový list
2 guľôčkynové korenie
soľ
mleté čierne korenie
citrónová šťava z jedného citróna
cukor podľa chuti
1 štvrtinakôpor vo zväzku
Postup
Červenú repu očistíme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Bielu fazuľu scedíme a necháme odkvapkať od zvyšného nálevu. Zelené fazuľkové lusky očistíme a pokrájame na tretiny.
Nasekanú cibuľu opečieme na troche oleja dosklovita. Potom ju zľahka zaprášime múkou a za stáleho miešania krátko opekáme a vmiešame paradajkový pretlak.
Ešte približne minútu spolu opekáme, potom zalejeme vývarom a dôkladne rozmiešame. Pridáme nakrájanú repu, bobkový list, nové korenie a pozvoľne varíme až do zmäknutia.
Pridáme zelené fazuľky a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme scedenú bielu fazuľu a varíme 3 minúty. Na záver polievku dochutíme soľou, mletým korením, citrónovou šťavou a nasekaným kôprom.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre