Polievka z pečeného cesnaku

Polievka z pečeného cesnaku

Polievka z pečeného cesnaku je ten typ polievky, ktorú majú radi azda všetci. Krémová, chuťovo výrazná a zároveň lahodná. Pečený cesnak jej pridáva na sladšej a znesiteľnejšej chuti. Vyskúšajte cesnačku pripraviť týmto spôsobom a máte vyhrané aj u tých, ktorí ostrú chuť čerstvého cesnaku veľmi nevyhľadávajú.

Ingrediencie

  • 3 ks(celé hlávky) cesnaku

  • 4 PLrastlinný olej

  • 4 plátkytoastový chlieb

  • 1 kscibuľa

  • 100 mlbiele víno

  • 2 ksväčšie zemiaky (škrobovejší typ)

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 150 mlsmotana na varenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • mandľové plátky

  • pesto na dokončenie

Postup

  1. Hlavy cesnaku prekrojíme na polovice a pokvapkáme polovicou oleja. Rezom ich položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 25 minút.

  2. Toastový chlieb nakrájame na kocky, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme v rúre spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu.

  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na zvyšnom oleji. Zalejeme vínom, necháme ho chvíľku odpariť, pridáme olúpané zemiaky, nakrájané na kúsky a všetko zalejeme vývarom. Varíme domäkka.

  4. Upečený cesnak necháme vychladnúť. Strúčiky vytlačíme zo šupiek, pridáme ich do polievky a rozmixujeme. Prilejeme smotanu a krátko premixujeme. Nakoniec polievku osolíme a okoreníme. Na tanieri ozdobíme smotanou, pridáme krutóny, mandle a kvapku pesta. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.