Polievka z pečených paprík
Toto je recept, ktorý musíte vyskúšať. Polievka z pečených paprík sa stane jednou z vašich najobľúbenejších krémových polievok vôbec. Dá sa konzumovať teplá, ale aj studená, takže aj v lete si ju viete vychutnať napríklad s kúskom pečiva a zasýti vás tak, že už nebudete chcieť druhý chod.
Ingrediencie
3 ksčervená paprika
3 strúčikycesnaku (neolúpané)
olivový olej
1 ksstredne veľká cibuľa
2 ksbobkový list
1 zväzokoregano
soľ
mleté čierne korenie
1 štipkacukor
1 štipkachilli korenie
grécky jogurt alebo kyslá smotana k servírovaniu
čerstvé bylinky k servírovaniu
Postup
Papriky pečieme v rúre alebo grilujeme na rozpálenom grile pri vysokej teplote. Priebežne ich otáčame a čakáme, pokým sa nevytvoria čierne fľaky. Potom ich dáme do misky a zakryjeme vlhkou utierkou, aby sa zaparili. Následne ich olúpeme. Do rúry alebo grilu dáme na pár minút neolúpené strúčiky cesnaku.
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme nakrájané papriky a vytlačený cesnak. Zalejem 1,5 litrom vody, pridáme bylinky, soľ a korenie. Varíme asi 15 minút.
Z uvarenej polievky vyberieme oregano a bobkové listy. Polievku rozmixujeme do hladka. Ak je príliš kyslá, pridáme štipku cukru a podľa chuti pridáme soľ a korenie. Pri podávaní zjemníme lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany. Posypeme čerstvou bylinkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre