Pomaly pečené hovädzie mäso s kapustou
Pomalá príprava jedál má svoje výhody. Napríklad mäso pri ňom prirodzene mäkne a nevysušuje sa. Hovädzí krk patrí k druhu mäsa, ktoré sa používa menej, ale ak ho pripravíte správne, odmenou vám bude mäkké a výdatné jedlo. Pomaly pečené hovädzie mäso s kapustou zasýti aj najväčších hladošov!
Ingrediencie
mleté čierne korenie
Na pečenie mäsa
1000 ghovädzie mäso (hovädzí krk)
5 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
soľ
rastlinný olej
čerstvý tymián
čerstvý rozmarín
2 ksveľká cibuľa
Na prílohovú kapustu
bravčová masť
1 kscibuľa
8 kssušené slivky
250 mlkvalitné červené víno
400 gsterilizovaná červená kapusta v sladko-kyslom náleve
soľ
čerstvý tymián
Postup
Očistené a osušené mäso zo všetkých strán potrieme pretlačeným cesnakom, ochutíme korením, osolíme a necháme marinovať cez noc v chladničke. Potom mäso pečieme zo všetkých strán na oleji a dáme ho do pekáčika spolu s výpekom.
K mäsu pridáme cibuľu nakrájanú na osminky a aj tymián s rozmarínom. Pečieme zakryté pri 90 °C asi 8 hodín. Potom teplotu zvýšime na 120 °C a dopečieme domäkka, ale už odkryté. Mäso otáčame.
V hrnci speníme na masti nakrájanú cibuľu, pridáme slivky a orestujeme ich. Zalejeme vínom, necháme ho odpariť. Primiešame kyslú červenú kapustu, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme, prisypeme tymián a pod pokrievkou dusíme asi 15 minút.
Pokiaľ je v hrnci prebytočná tekutina, zoberieme pokrievku, zvýšime teplotu a necháme šťavu vyvariť. Mäso podávame spolu s kapustou a napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre