Pomaly pečené hovädzie mäso s kapustou

Pomaly pečené hovädzie mäso s kapustou

Pomalá príprava jedál má svoje výhody. Napríklad mäso pri ňom prirodzene mäkne a nevysušuje sa. Hovädzí krk patrí k druhu mäsa, ktoré sa používa menej, ale ak ho pripravíte správne, odmenou vám bude mäkké a výdatné jedlo. Pomaly pečené hovädzie mäso s kapustou zasýti aj najväčších hladošov!

Ingrediencie

  • mleté čierne korenie

Na pečenie mäsa

  • 1000 ghovädzie mäso (hovädzí krk)

  • 5 strúčikycesnaku

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • rastlinný olej

  • čerstvý tymián

  • čerstvý rozmarín

  • 2 ksveľká cibuľa

Na prílohovú kapustu

  • bravčová masť

  • 1 kscibuľa

  • 8 kssušené slivky

  • 250 mlkvalitné červené víno

  • 400 gsterilizovaná červená kapusta v sladko-kyslom náleve

  • soľ

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Očistené a osušené mäso zo všetkých strán potrieme pretlačeným cesnakom, ochutíme korením, osolíme a necháme marinovať cez noc v chladničke. Potom mäso pečieme zo všetkých strán na oleji a dáme ho do pekáčika spolu s výpekom.

  2. K mäsu pridáme cibuľu nakrájanú na osminky a aj tymián s rozmarínom. Pečieme zakryté pri 90 °C asi 8 hodín. Potom teplotu zvýšime na 120 °C a dopečieme domäkka, ale už odkryté. Mäso otáčame.

  3. V hrnci speníme na masti nakrájanú cibuľu, pridáme slivky a orestujeme ich. Zalejeme vínom, necháme ho odpariť. Primiešame kyslú červenú kapustu, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme, prisypeme tymián a pod pokrievkou dusíme asi 15 minút.

  4. Pokiaľ je v hrnci prebytočná tekutina, zoberieme pokrievku, zvýšime teplotu a necháme šťavu vyvariť. Mäso podávame spolu s kapustou a napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.