Pštrosie vajce z mletého mäsa
Asi každý bude horieť zvedavosťou, keď poviete, že budete servírovať pštrosie vajce z mletého mäsa. Tak sa pustite do prípravy, aby ste všetkých očarili jednoduchým a chutným jedlom, ktoré ešte naviac aj skvele vyzerá.
Ingrediencie
4 ksvajcia uvarené natvrdo
500 gmleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
2 ksvajcia
strúhanka
rastlinný olej
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Do misy dáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme trochu mletej papriky a 2 vajcia. Dôkladne premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.
Touto zmesou pokryjeme celé olúpané vajcia zo všetkých strán a obalíme ich v strúhanke. Dno pekáča vymažeme olejom a dáme do neho pripravené mäsové vajcia. Pečieme pri 170 °C asi 40 minút.
Podávame napríklad so zemiakovou kašou, posypané klíčkami slnečnice. Vychladnuté pštrosie vajcia môžeme podávať napríklad s horčicou a chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre