Pštrosie vajce z mletého mäsa

Pštrosie vajce z mletého mäsa

Asi každý bude horieť zvedavosťou, keď poviete, že budete servírovať pštrosie vajce z mletého mäsa. Tak sa pustite do prípravy, aby ste všetkých očarili jednoduchým a chutným jedlom, ktoré ešte naviac aj skvele vyzerá.

Ingrediencie

  • 4 ksvajcia uvarené natvrdo

  • 500 gmleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksvajcia

  • strúhanka

  • rastlinný olej

Postup

  1. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Do misy dáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme trochu mletej papriky a 2 vajcia. Dôkladne premiešame a podľa potreby zahustíme strúhankou.

  2. Touto zmesou pokryjeme celé olúpané vajcia zo všetkých strán a obalíme ich v strúhanke. Dno pekáča vymažeme olejom a dáme do neho pripravené mäsové vajcia. Pečieme pri 170 °C asi 40 minút.

  3. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, posypané klíčkami slnečnice. Vychladnuté pštrosie vajcia môžeme podávať napríklad s horčicou a chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.