Pudingové rezy s banánmi

Pudingové rezy s banánmi

Nepečené pudingové rezy s banánmi si vychutnáte kedykoľvek, ale najlepšie chutia dobre vychladené. Vrstvu piškótového cesta strieda pudingový krém, opäť piškóty, krém a nakoniec bohatá šľahačková nádielka. To všetko v sprievode sladkých, ale neprezretých banánov.

Na nepečený korpus

  • 240 gokrúhle piškóty

  • 80 gmaslo

  • 100 gvlašské orechy

Na náplň

  • 500 mlmlieko

  • 2 balíčkyvanilkový puding

  • 60 gcukor

  • 100 gmaslo

  • 500 mlsmotana na šľahanie

  • 1 balíčekvanilkový cukor

Na dokončenie

  • 3 ksbanán

Postup

  1. Polovičné množstvo piškót podrvíme na jemno. Zmiešame so zmäknutým maslom a nastrúhanými orechmi. Hmotu pritlačíme na dno formy s rozmermi 20x25 cm. Uložíme stuhnúť do chladničky. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý krém. Ten necháme za stáleho miešania vychladnúť na izbovú teplotu a zašľaháme maslo.

  2. Do formy s nepečeným korpusom rozotrieme polovicu pudingu, rozložíme polovicu piškót a jeden banán pokrájaný na kolieska. Postup opakujeme. Uložíme stuhnúť do chladu. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.

  3. Dve tretiny šľahačky rozotrieme na povrch pudingovej náplne. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme zvyšnou šľahačkou. Dezert nakrájame na porcie. Každú porciu ozdobíme šľahačkou a kolieskami banánov. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.