Pudingové rezy s banánmi
Nepečené pudingové rezy s banánmi si vychutnáte kedykoľvek, ale najlepšie chutia dobre vychladené. Vrstvu piškótového cesta strieda pudingový krém, opäť piškóty, krém a nakoniec bohatá šľahačková nádielka. To všetko v sprievode sladkých, ale neprezretých banánov.
Na nepečený korpus
240 gokrúhle piškóty
80 gmaslo
100 gvlašské orechy
Na náplň
500 mlmlieko
2 balíčkyvanilkový puding
60 gcukor
100 gmaslo
500 mlsmotana na šľahanie
1 balíčekvanilkový cukor
Na dokončenie
3 ksbanán
Postup
Polovičné množstvo piškót podrvíme na jemno. Zmiešame so zmäknutým maslom a nastrúhanými orechmi. Hmotu pritlačíme na dno formy s rozmermi 20x25 cm. Uložíme stuhnúť do chladničky. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý krém. Ten necháme za stáleho miešania vychladnúť na izbovú teplotu a zašľaháme maslo.
Do formy s nepečeným korpusom rozotrieme polovicu pudingu, rozložíme polovicu piškót a jeden banán pokrájaný na kolieska. Postup opakujeme. Uložíme stuhnúť do chladu. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.
Dve tretiny šľahačky rozotrieme na povrch pudingovej náplne. Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou naplníme zvyšnou šľahačkou. Dezert nakrájame na porcie. Každú porciu ozdobíme šľahačkou a kolieskami banánov. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre