Pudingový koláč s marhuľami a šľahačkou
Šťavnatý, svieži a neodolateľný. Pudingový koláč s marhuľami a šľahačkou ani iný nemôže byť. Výborne chutí poriadne vychladený, takže sa perfektne hodí na letné dni alebo letnú oslavu. Ak nemáte marhule, môžete pridať aj lesné bobuľové ovocie alebo vlastne akékoľvek iné, ktoré máte po ruke.
Na cesto
200 gmaslo + na vymazanie formy
200 gpráškový cukor
4 ksvajcia
250 gpolohrubá múka + na vysypanie formy
1 baleniekypriaci prášok
1 balenievanilkový pudingový prášok
1 baleniekakaový pudingový prášok
100 mlkyslá smotana
Na náplň
200 gtvaroh
1 ksvajce
100 gpráškový cukor
200 gčerstvé marhule
Na dokončenie
200 mlsmotana na šľahanie
1 balenievanilkový cukor
20 gčokoláda na posypanie
bobuľové ovocie (maliny, černice) na ozdobenie
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a žĺtkami do peny. Bielky vyšľaháme na pevný sneh. Potom obe hmoty spojíme, vmiešame múku preosiatu s kypriacim práškom a rozdelíme na tretiny. Do jednej tretiny vmiešame vanilkový pudingový prášok, do druhej tretiny vmiešame kakaový pudingový prášok a do tretej vmiešame kyslú smotanu. Tvaroh zmiešame s vajcom a cukrom.
Formu s rozmermi 25x30 cm vymažeme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Naplníme cestom s vanilkovým pudingom, potom rozotrieme kakaové cesto a tvarohovú náplň. Na tvaroh rozložíme polovice marhúľ a povrch potrieme cestom s kyslou smotanou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme. Necháme v chladničke asi 2 hodiny odležať.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku. Tú rozotrieme na povrch vychladnutého koláča a posypeme nastrúhanou čokoládou. Môžeme ozdobiť napríklad čerstvými malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre