Punčové rezy

Punčové rezy

Punčové rezy to sú klasika, ktorá sa na cukrárenských pultoch objavuje už dlhé roky. Nič im to nezobralo na popularite a aj dnes patria k tým najobľúbenejším kúskom v ponuke. Ak si chcete overiť, či aj vy doma zvládnete upiecť minimálne také chutné rezy ako v cukrárni, vyskúšajte náš recept. Je sladký, je šťavnatý a tak akurát chutí typicky punčovou chuťou.

Na cukrový rozvar

  • 200 gkrupicový cukor

  • 2 PLrum

  • 2 PLpunč

  • 1 ČLvanilková aróma

  • 1/4 ČLkyselina citrónová

  • červené potravinárske farbivo

Na korpus

  • 8 ksvajcia

  • 200 gkrupicový cukor

  • 220 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • tuk na vymazanie

  • polohrubá múka na vysypanie

Na náplň

  • 200 gjahodový džem

Na polevu

  • 200 gpráškový cukor

  • 2 PLcitrónová šťava

  • mrazom sušené drvené jahody na ozdobenie

Postup

  1. V hrnci zvaríme 200 ml vody s cukrom, ochutíme rumom a vanilkovou arómou, kyselinou citrónovou, pridáme trochu farbiva a necháme vychladnúť.

  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom ľahko vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Hotové cesto rozdelíme na 2 diely a každý rozotrieme do formy s vyšším okrajom a rozmerom 20x30 cm. Formy vymažeme tukom a vysypeme múkou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a vyklopíme.

  3. Jeden korpus prekrojíme vodorovne na dva diely. Jeden diel vložíme späť na dno formy a potrieme tretinou džemu. Druhý diel korpusu odložíme, bude tvoriť hornú vrstvu rezu. Ďalší korpus vyklopený z formy položíme na korpus potretý džemom. Korpus polejeme rozvarom. Odložený diel potrieme džemom a položíme na korpus vo forme potretou stranou nadol.

  4. Na korpusy položíme papier na pečenie a zaťažíme. Uložíme do chladničky najmenej na 24 hodín. Po odležaní preklopíme na dosku a povrch potrieme zvyšným džemom.

  5. Z preosiateho cukru, citrónovej šťavy a 4 lyžíc vody utreme hladkú polevu, ktorú rozotrieme na povrch a necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na rezy a posypeme drvenými jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.