Punčové rezy
Punčové rezy to sú klasika, ktorá sa na cukrárenských pultoch objavuje už dlhé roky. Nič im to nezobralo na popularite a aj dnes patria k tým najobľúbenejším kúskom v ponuke. Ak si chcete overiť, či aj vy doma zvládnete upiecť minimálne také chutné rezy ako v cukrárni, vyskúšajte náš recept. Je sladký, je šťavnatý a tak akurát chutí typicky punčovou chuťou.
Na cukrový rozvar
200 gkrupicový cukor
2 PLrum
2 PLpunč
1 ČLvanilková aróma
1/4 ČLkyselina citrónová
červené potravinárske farbivo
Na korpus
8 ksvajcia
200 gkrupicový cukor
220 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
tuk na vymazanie
polohrubá múka na vysypanie
Na náplň
200 gjahodový džem
Na polevu
200 gpráškový cukor
2 PLcitrónová šťava
mrazom sušené drvené jahody na ozdobenie
Postup
V hrnci zvaríme 200 ml vody s cukrom, ochutíme rumom a vanilkovou arómou, kyselinou citrónovou, pridáme trochu farbiva a necháme vychladnúť.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom ľahko vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Hotové cesto rozdelíme na 2 diely a každý rozotrieme do formy s vyšším okrajom a rozmerom 20x30 cm. Formy vymažeme tukom a vysypeme múkou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a vyklopíme.
Jeden korpus prekrojíme vodorovne na dva diely. Jeden diel vložíme späť na dno formy a potrieme tretinou džemu. Druhý diel korpusu odložíme, bude tvoriť hornú vrstvu rezu. Ďalší korpus vyklopený z formy položíme na korpus potretý džemom. Korpus polejeme rozvarom. Odložený diel potrieme džemom a položíme na korpus vo forme potretou stranou nadol.
Na korpusy položíme papier na pečenie a zaťažíme. Uložíme do chladničky najmenej na 24 hodín. Po odležaní preklopíme na dosku a povrch potrieme zvyšným džemom.
Z preosiateho cukru, citrónovej šťavy a 4 lyžíc vody utreme hladkú polevu, ktorú rozotrieme na povrch a necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na rezy a posypeme drvenými jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre