Zdroj: Shutterstock
Quiche so špenátom, cesnakom a šampiňónmi
Pripravte si výborné špenátové quiche a príjemne prekvapte celú domácnosť.
Korpus
200 ghladká múka
1/2 ČLkypriaci prášok
100 gmaslo
1 ksžĺtko
1/2 ČLsoľ
2 PLvoda
Náplň
60 mlrastlinný olej
300 gšampiňóny
400 gčerstvý špenát
hrsť medvedí cesnak alebo 1 strúčik klasický cesnak
2 ksjarná cibuľa
soľ a korenie
4 ksvajcia
150 mlsmotana 33%
100 mlpolotučné mlieko
80 gstrúhaný syr Eidam
maslo na vymastenie formy
Postup
Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a pridáme na kúsky nakrájané maslo, žĺtky a soľ.
Prstami vytvoríme posýpku a postupne pridávame vodu, zmes spracujeme na vláčne cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade aspoň dve hodiny.
V kastróle na oleji krátko podusíme na plátky nakrájané šampiňóny, nasekaný špenát, cesnak a nakrájanú cibuľku, osolíme, okoreníme, zmes preložíme do misy a necháme zľahka vychladnúť.
Pridáme vajcia rozšľahané so smotanou a s mliekom, 3/4 syra a podľa chuti osolíme.
Formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom.
Cesto rozvaľkáme medzi dvoma väčšími kusmi potravinovej fólie na okrúhly plát hrubý asi 2 mm.
Hornú fóliu stiahneme a cesto premiestnime do formy fóliou nahor a stiahneme ju.
Cesto natlačíme po celej ploche do formy, dno poprepichujeme vidličkou, zasypeme vrstvou suchej fazule a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 °C.
Keď cesto začne ružovieť, znížime teplotu na 150 °C a dopečieme dozlatista.
Z upečeného korpusu opatrne odstránime fazuľu, nalejeme naň špenátovú náplň, posypeme zvyšným syrom a dopečieme pri 160 °C asi 35 minút.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre