Rakúske kapustové fliačky so slaninou
Typické rakúske kapustové fliačky so slaninou obsahujú práve tieto suroviny. Bez nich to nie je úplne také jedlo, aké môžete očakávať. A že je toto naozaj poctivý a domáci recept sa presvedčíte aj sami. Aj samotné fliačky, aj kapustu si musíte pripraviť pekne od nuly a vlastnoručne. Ale tá chuť, tá vám vynahradí všetku námahu.
Na fliačky
250 ghrubá múka + na podsypanie
1 ksvajce
soľ
1/2 PLolej
Na dokončenie
500 gbiela kapusta
150 gtirolská slanina
1 kscibuľa
1 PLbravčová masť
celá rasca
mletá červená sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
50 mlzeleninový vývar
čerstvý tymián
Postup
Múku vysypeme na dosku alebo do misy a urobíme v nej jamku. Do nej pridáme vajce a od stredu premiešame. Pridáme 1 lyžičku vody, štipku soli a hnetieme rukami, až kým nám nevznikne pevné a hladké cesto.
Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme na tenko. Priebežne podsýpame múkou. Vyvaľkané pláty necháme zľahka obschnúť a po 10 minútach ich obrátime, aby obschli aj z druhej strany. Pláty cesta potom nakrájame na široké pásy, ktoré položíme na seba a ostrým nožom naprieč nakrájame na požadovanú šírku rezancov. Cesto tiež môžeme nakrájať na obdĺžničky. Rezance potom varíme vo vriacej a osolenej vode „na skus“, precedíme ich, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a pokvapkáme ich olejom.
Kapustu nakrájame na rezance, slaninu na kocky a cibuľu si nasekáme na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme masť, orestujeme na nej slaninu s cibuľou. Keď začnú tmavnúť, pridáme kapustu, rascu a papriku podľa chuti. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom, pod pokrievkou asi 15 minút podusíme. Nakoniec vmiešame varené rezance, všetko premiešame, prehrejeme, podľa potreby osolíme, okoreníme, ozdobíme tymiánom a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre