Rakúske kapustové fliačky so slaninou

Rakúske kapustové fliačky so slaninou

Typické rakúske kapustové fliačky so slaninou obsahujú práve tieto suroviny. Bez nich to nie je úplne také jedlo, aké môžete očakávať. A že je toto naozaj poctivý a domáci recept sa presvedčíte aj sami. Aj samotné fliačky, aj kapustu si musíte pripraviť pekne od nuly a vlastnoručne. Ale tá chuť, tá vám vynahradí všetku námahu.

Na fliačky

  • 250 ghrubá múka + na podsypanie

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • 1/2 PLolej

Na dokončenie

  • 500 gbiela kapusta

  • 150 gtirolská slanina

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLbravčová masť

  • celá rasca

  • mletá červená sladká paprika

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 50 mlzeleninový vývar

  • čerstvý tymián

Postup

  1. Múku vysypeme na dosku alebo do misy a urobíme v nej jamku. Do nej pridáme vajce a od stredu premiešame. Pridáme 1 lyžičku vody, štipku soli a hnetieme rukami, až kým nám nevznikne pevné a hladké cesto.

  2. Cesto rozdelíme na polovice a rozvaľkáme na tenko. Priebežne podsýpame múkou. Vyvaľkané pláty necháme zľahka obschnúť a po 10 minútach ich obrátime, aby obschli aj z druhej strany. Pláty cesta potom nakrájame na široké pásy, ktoré položíme na seba a ostrým nožom naprieč nakrájame na požadovanú šírku rezancov. Cesto tiež môžeme nakrájať na obdĺžničky. Rezance potom varíme vo vriacej a osolenej vode „na skus“, precedíme ich, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a pokvapkáme ich olejom.

  3. Kapustu nakrájame na rezance, slaninu na kocky a cibuľu si nasekáme na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme masť, orestujeme na nej slaninu s cibuľou. Keď začnú tmavnúť, pridáme kapustu, rascu a papriku podľa chuti. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom, pod pokrievkou asi 15 minút podusíme. Nakoniec vmiešame varené rezance, všetko premiešame, prehrejeme, podľa potreby osolíme, okoreníme, ozdobíme tymiánom a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.