Raňajková kaša s medovým jablkom
Milovníci sladkých raňajok určite nebudú protestovať, ak im naservírujete raňajkovú kašu s medovým jablkom. Je to vlastne ovsená kaša, ktorú ochutíte ovocím, škoricou a orechmi. Takéto raňajky sú skvelý základ, tak doprajte telu poriadny štart dňa a odvďačí sa bezproblémovým fungovaním.
Ingrediencie
1 hrnčekovsené vločky
300 mlvoda
200 ml30 % smotana na šľahanie
1 štipkasoľ
1 ksčervené jablko
1/4 ČLmletá škorica
1 PL(plná lyžica) med
1 hrsťvlašské orechy
Postup
Ovsené vločky vsypeme do kastróla, zalejeme vodou a necháme aspoň hodinu napučať. Medzitým očistíme jablko, nakrájame ho na plátky alebo kocky.
Dáme do menšieho hrnca, mierne podlejeme vodou, posypeme škoricou a na miernom ohni dusíme domäkka. Zoberieme z ohňa a pridáme med.
Napučané vločky ochutíme štipkou soli. Privedieme k varu, teplotu znížime a za stáleho miešania varíme, až kým sa vločky nerozvaria na kašu. Pokiaľ je treba, pridáme trochu vody. Potom ich zalejeme smotanou a prevaríme. Kašu rozdelíme do tanierikov, pridáme do nej medové jablká a všetko posypeme orechmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre