Raňajková kaša s medovým jablkom

Raňajková kaša s medovým jablkom

Milovníci sladkých raňajok určite nebudú protestovať, ak im naservírujete raňajkovú kašu s medovým jablkom. Je to vlastne ovsená kaša, ktorú ochutíte ovocím, škoricou a orechmi. Takéto raňajky sú skvelý základ, tak doprajte telu poriadny štart dňa a odvďačí sa bezproblémovým fungovaním.

Ingrediencie

  • 1 hrnčekovsené vločky

  • 300 mlvoda

  • 200 ml30 % smotana na šľahanie

  • 1 štipkasoľ

  • 1 ksčervené jablko

  • 1/4 ČLmletá škorica

  • 1 PL(plná lyžica) med

  • 1 hrsťvlašské orechy

Postup

  1. Ovsené vločky vsypeme do kastróla, zalejeme vodou a necháme aspoň hodinu napučať. Medzitým očistíme jablko, nakrájame ho na plátky alebo kocky.

  2. Dáme do menšieho hrnca, mierne podlejeme vodou, posypeme škoricou a na miernom ohni dusíme domäkka. Zoberieme z ohňa a pridáme med.

  3. Napučané vločky ochutíme štipkou soli. Privedieme k varu, teplotu znížime a za stáleho miešania varíme, až kým sa vločky nerozvaria na kašu. Pokiaľ je treba, pridáme trochu vody. Potom ich zalejeme smotanou a prevaríme. Kašu rozdelíme do tanierikov, pridáme do nej medové jablká a všetko posypeme orechmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.