Raňajkové muffiny plnené džemom a arašidovým maslom
Na raňajkové muffiny s džemom a arašidovým maslom si budete musieť nájsť čas a urobiť menšiu predprípravu, aby ste ich stihli servírovať čerstvé a ešte ráno. Ale ak ich pripravíte, určite vás budú všetci chváliť. Niektoré raňajky sa nedajú pripraviť za pár minút, ale zasa na druhú stranu, takéto muffiny sa neraňajkujú každý deň.
Ingrediencie
130 govsené vločky na posypanie
400 mlmandľové mlieko
1 ksjablko
2 kshruška
2 ksvajcia
60 gmed alebo javorový sirup
1/2 gmletá škorica
200 gcelozrnná špaldová múka
1 ČLkypriaci prášok
50 garašidové maslo na ozdobenie
100 gmalinový džem na ozdobenie
Postup
Ovsené vločky vsypeme do misy, zmiešame s mandľovým mliekom, nastrúhaným jablkom a hruškami a zmes necháme napučať. Vajcia prešľaháme s medom a škoricou. Spojíme s vločkami, mliekom a ovocím. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a premiešame.
Formičky naplníme do jednej tretiny a na povrch dáme lyžičku arašidového masla. Potom doplníme cestom asi do dvoch tretín, na povrch pridáme lyžičku džemu a posypeme vločkami. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo formičkách. Po vychladnutí povrch potrieme arašidovým maslom a džemom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre