Raňajkové muffiny plnené džemom a arašidovým maslom

Raňajkové muffiny plnené džemom a arašidovým maslom

Na raňajkové muffiny s džemom a arašidovým maslom si budete musieť nájsť čas a urobiť menšiu predprípravu, aby ste ich stihli servírovať čerstvé a ešte ráno. Ale ak ich pripravíte, určite vás budú všetci chváliť. Niektoré raňajky sa nedajú pripraviť za pár minút, ale zasa na druhú stranu, takéto muffiny sa neraňajkujú každý deň.

Ingrediencie

  • 130 govsené vločky na posypanie

  • 400 mlmandľové mlieko

  • 1 ksjablko

  • 2 kshruška

  • 2 ksvajcia

  • 60 gmed alebo javorový sirup

  • 1/2 gmletá škorica

  • 200 gcelozrnná špaldová múka

  • 1 ČLkypriaci prášok

  • 50 garašidové maslo na ozdobenie

  • 100 gmalinový džem na ozdobenie

Postup

  1. Ovsené vločky vsypeme do misy, zmiešame s mandľovým mliekom, nastrúhaným jablkom a hruškami a zmes necháme napučať. Vajcia prešľaháme s medom a škoricou. Spojíme s vločkami, mliekom a ovocím. Nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom a premiešame.

  2. Formičky naplníme do jednej tretiny a na povrch dáme lyžičku arašidového masla. Potom doplníme cestom asi do dvoch tretín, na povrch pridáme lyžičku džemu a posypeme vločkami. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo formičkách. Po vychladnutí povrch potrieme arašidovým maslom a džemom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.